Як зберігати продукти, якщо довго немає світла: поради Євгена Клопотенка

Як зберігати продукти, якщо довго немає світла: поради Євгена Клопотенка

Під час віялових та аварійних вимкнень електроенергії холодильник не працюватиме, але продукти, як переконує кулінарний експерт Євген Клопотенко, можна зберегти навіть без нього.

Про це пише 1+1.

Овочі та фрукти

Для них важливо знайти прохолодне та темне місце. Морква та буряк добре зберігаються, якщо їх покласти в ящики з піском. Для зберігання картоплі важливо, щоб на неї не потрапляло світло, інакше вона виділятиме хлорофіл.

М’ясо

При мінусовій температурі кожен шматок треба обернути папером, а потім рушником, скласти щільно у металеву ємність та виставити на вулицю. Можна його скласти у скляні банки та добре пересипати сіллю або ж залити крутим сольовим розчином. Аби потім вживати таке м’ясо, попередньо його потрібно вимочити у воді.

Риба

Рибу потрібно повністю очистити та добре висушити паперовим рушником, покласти у металеву ємність, добре пересипаючи сіллю. Таку рибу можна вимочити у воді та смажити або висушити.

Вершкове масло та сир

Масло треба обернути пергаментним папером та залити холодною, трішки підсоленою водою. Сир гарно зберігається без холодильника, але його потрібно скласти у пакет та добре загорнути.

Молоко, сир та сметана

Молоко потрібно прокип’ятити, додавши пів чайної соди на 3 літри та тримати у сухій чистій тарі. Сир, як і сметану, можна перекласти з пластикових банок у скляні та помістити їх у холодну воду.

З хліба та здоби можна зробити сухарі, щоб вони не псувалися, - рекомендує Євген Клопотенко.

Можливо зацікавить