Як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я: фахівці дали поради волинянам

Як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я: фахівці дали поради волинянам

Волинянам розповіли, як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я.

Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Порадами ділиться лікарка з гігієни харчування Валентина Довбик.

З її слів, для того, щоб святкування було смачним, корисним, а головне – безпечним, намагайтеся не сідати за стіл голодними. Заздалегідь перекусіть фруктами чи йогуртом, це дасть легке насичення і допоможе уникнути переїдання.

Розпочинати святкову вечерю Валентина радить із салатів з овочами, приправлених рослинною олією, йогуртом, соком лимона чи граната. Такий салат легко засвоюється і разом з тим є джерелом мінералів, вітамінів і ферментів. 

Також фахівчиня каже, що не варто поєднувати складні вуглеводи, білки та жири: наприклад, до риби краще додавати зелень та овочі, до страв із картоплі – також радять додавати овочі, а не запечені м'ясо чи рибу. 

Потрібно уникати споживання кремових кондитерських виробів, кексів, тістечок, для солодкого столу краще обирати чорний шоколад, фрукти або сухофрукти. 

«Знайте міру, не споживайте у занадто великих кількостях напої та їжу. Особливо це стосується алкогольних напоїв. Запам'ятайте: безпечної дози алкоголю не існує», – говорить лікарка 

\

Можливо зацікавить