Як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я: фахівці дали поради волинянам
Волинянам розповіли, як зробити святкове меню безпечним та корисним для здоров'я.
Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Порадами ділиться лікарка з гігієни харчування Валентина Довбик.
З її слів, для того, щоб святкування було смачним, корисним, а головне – безпечним, намагайтеся не сідати за стіл голодними. Заздалегідь перекусіть фруктами чи йогуртом, це дасть легке насичення і допоможе уникнути переїдання.
Розпочинати святкову вечерю Валентина радить із салатів з овочами, приправлених рослинною олією, йогуртом, соком лимона чи граната. Такий салат легко засвоюється і разом з тим є джерелом мінералів, вітамінів і ферментів.
Також фахівчиня каже, що не варто поєднувати складні вуглеводи, білки та жири: наприклад, до риби краще додавати зелень та овочі, до страв із картоплі – також радять додавати овочі, а не запечені м'ясо чи рибу.
Потрібно уникати споживання кремових кондитерських виробів, кексів, тістечок, для солодкого столу краще обирати чорний шоколад, фрукти або сухофрукти.
«Знайте міру, не споживайте у занадто великих кількостях напої та їжу. Особливо це стосується алкогольних напоїв. Запам'ятайте: безпечної дози алкоголю не існує», – говорить лікарка
\