Яка ситуація із чергами на волинському пункті пропуску «Устилуг»

Яка ситуація із чергами на волинському пункті пропуску «Устилуг»

Наразі на пропускному пункті «Устилуг» на перетин кордону очікують не більше 40 автівок. Проте ще вранці в суботу, 19 листопада, там утворилася черга.

Про це у коментарі виданню ВСН розповіла речниця шостого прикордонного Волинського загону Маргарита Вершиніна.

З її слів, як і раніше, охочих виїхати з України на вихідні більше, ніж у будні. А електронна система перевірки даних цього разу працювала повільніше через вимкнення електроенергії. Це і стало причиною черги.

Попередньо вона зазначила, що зазвичай перед вихідними пасажиропотік трішки збільшується, якщо порівнювати з будніми днями. 

«Також накопичення транспортних засобів перед пунктом пропуску може бути пов‘язано з масовими обстрілами критичної інфраструктури, через які відбувається відключення електроживлення і, як наслідок, збої в системі контрольних служб у пунктах пропуску. 

Тобто бази даних можуть не працювати або працювати сповільнено. Це також впливає на швидкість оформлення транспортних засобів, через що вони накопичуються», - прокоментувала речниця.

Вершиніна відзначила, що черги не були такими катастрофічними і великими - максимум до сотні машин. 

Вона повідомила, що наразі ситуація стабільна, відключення електроенергії не було, ніяких затримок в оформленні немає.

«Зараз перед «Устилугом» близько 35-40 автівок очікують на перетин кордону», - підкреслила речниця шостого прикордонного Волинського загону.

Фото - ілюстративне

Можливо зацікавить