«Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік»: відомий співак з Луцька розповів про свою творчість, війну та участь у талант-шоу

«Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік»: відомий співак з Луцька розповів про свою творчість, війну та участь у талант-шоу

Український співак, фіналіст талант-шоу «Співають всі» та учасник гурту One light inside, який у 2016 році вийшов на сцену вокального шоу «Х-фактор». Мова йде про лучанина Валентина Мушинського, відомого під псевдонімом Olivan.

Видання «Музвар» поспілкуваалося з Валентином про його спільний реліз з Аlyona Аlyona, ексклюзивно, про участь у Національному відборі на «Євробаченні» та претензії від Анастасії Приходько на шоу «Співають всі». 

- Валентине, почнемо одразу з твоєї нової пісні «По різні сторони» та відеороботу на неї. Кому спала на думку така «запальна» ідея? Чи не були ці знімання небезпечними, бо ти грав на фортепіано, яке палало?

- Генератор ідей, в основному, я. Виникла вона в мене років шість тому, тоді я думав це зробити на іншу пісню з гуртом One light inside, в якому я є фронтменом. Тоді ми вже купили фортепіано, поставили біля моєї роботи, але його вкрали бомжі, ми дивилися по камерах. Тоді ми й «плюнули» її знімати, бо грошей на нове фортепіано не було.

Про небезпеку на майданчику скажу одне - було дуже гаряче. І дуже пекло в кадик (сміється).

- Ми знаємо, що ти не тільки знімаєшся у кліпах, але й контролюєш знімання, як режисер або навіть оператор. Розкажи про свій досвід та чи отримуєш ти від цього таке ж задоволення, як і від написання пісень?

- Я дуже люблю творити. Люблю щось придумувати та реалізовувати ідеї в життя. За спиною в мене понад десять кліпів і я кайфую від процесів.

- Ти брав участь у талант-шоу «Співають всі» і навіть дійшов до фіналу. У першому випуску, не зважаючи на 93 бали, Анастасія Приходько наголосила на тому, що ти не зміг показати образ «справжнього рокера», яким вона його бачить, а те, як ти чіпав футболку взагалі викликало цілий конфлікт між суддями. Тож чи згоден ти зі словами суддів та чи нервував під час своїх виступів?

- Звичайно нервував. Це нормально. Плюс, я співав не свою пісню, а легендарного Честера Беннінгтона з Linkin Park. Коли співаєш такі твори, звісно нервуєш. Стосовно Анастасії Приходько, чи будь-кого іншого, я така людина, що нікого не слухає. Будь то критика, будь то похвала - я вас навряд почую. В мене своя думка (чую тільки тих, кого я запитую, а таких мало).

- Як ми памʼятаємо, то на «Х-фактор» ти прийшов у складі гурту One Light Inside. Зараз ти займаєшся більше сольною карʼєрою? Чи намагаєшся тримати баланс між групою та сольним проєктом?

- Зараз займаюся більше сольною кар’єрою, але дуже хочу записати пісню з One Light Insight, є вже файна демка. Тож, сподіваюся, скоро запишемо. Але, стосовно року (як стиль музики), я вже трохи старий скоро, он - 30 буде. Я рокову музику і сам почав менше слухати. Все змінюється і я також.

- Вічна тема в Україні «Євробачення». У Національному відборі, який відбувся у грудні 2022 року, ти потрапив до лонглиста, але не пройшов далі. Які інсайти в тебе з’явилися та чи плануєш знову подавати заявку на участь цього року?

- Так, класний досвід. Мене запросили, я не подавався сам і це приємно. Значить десь знають. Єдине, що я планую зараз - писати пісні. І якщо якась пісня, буде достойна, на мою думку, представити Україну, то я обов’язково подамся.

«Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік»: відомий співак з Луцька розповів про свою творчість, війну та участь у талант-шоу

- Багато артистів активно займаються благодійністю та допомагають нашим військовим і ти не є виключенням. Розкажи, будь ласка, про благодійні заходи у яких ти брав або береш участь.

Від початку повномасштабного вторгнення я закинув музику і почав волонтерити. Спочатку закупляли й розвозили продукти стареньким, у нашому місті. Потім я організував евакуацію з Донецької області у Львів. Далі - вже почав забезпечувати безпосередньо військових. Став волонтером німецького фонду. За час війни привіз два автомобілі, сотні турнікетів, рюкзаків, бронежилетів, шоломів та тактичного спорядження. Роблю це дотепер. Та ще й катаюся на благодійні концерти для ЗСУ. Їх вже стільки було, що і пригадати важко.

- Чи вплинуло повномасштабне вторгнення на твою творчість та емоційний стан? Як ти повернувся до написання пісень після 24 лютого?

- Та, звісно, вплинуло. Я став якимось черствим… багато переоцінив в житті, про це я і співаю зараз в піснях. От в пісні «Додому» є такі рядки:

«Зрозумів, хто Каїн, хто Авель 

(Біблійні персонажі, 2 брати, один з них вбив іншого)

Зрозумів, хто Юда між нами,

Хто свої руки вмиває гріхами, 

Я молюсь, щоб не плакали мами».

Але в якому я б стані не був, я маю боронити Україну на своєму фронті, що я і стараюся робити.

«Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік»: відомий співак з Луцька розповів про свою творчість, війну та участь у талант-шоу

- Розкажи, що є для тебе віра та як вона тобі допомагає у житті?

- Для мене віра - це крок назустріч Богу. Я до того прийшов ще в підлітковому віці, і жодного разу не пошкодував. Класно, коли ти можеш щось розказати Творцю Землі.

- Минулого року у тебе мав бути дует з Аlyona Аlyona. Ви відклали його на потім чи щось пішло не за планом?

- Ми з Альонкою вирішили дознімати лірик-відео і трішки доробити пісню. То вже, певно, можна назвати дату - це 14 лютого. Тож чекаємо.

«Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік»: відомий співак з Луцька розповів про свою творчість, війну та участь у талант-шоу

- Завершимо наше інтервʼю на приємній ноті - натхнення. Премʼєра за премʼєрою, твої фанати досить часто отримують нову порцію «меду для вух» від тебе. Поділися з нами, що тебе надихає?

- Якби я чекав натхнення, я випускав би одну пісню на рік. Я просто живу, переживаю, мрію, розмірковую і так далі. Що і бажаю читачам.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить