Які заборонені партії досі працюють на Волині

Які заборонені партії досі працюють на Волині

Із початку повномасштабного вторгнення в Україні заборонили 16 політичних партій. СБУ зібрала докази про їхню деструктивну діяльність та загрозу національній безпеці. Більшість із цих партій ніколи не мали представництв на Волині. Проте деякі - досі офіційно зареєстровані та не почали процедуру ліквідації.

Видання ВСН перевірило у державному реєстрі, хто досі має реєстрацію осередків у Волинській області.

Опозиційний блок і Опозиційна платформа — За життя

Принципової різниці між цими партіями немає. Обидві - абсолютно проросійські, вище керівництво яких свідомо працювало на інтереси сусідньої держави-ворога.

Опоблок утворився в 2014 році на уламках Партії регіонів, ОПЗЖ - в 2016. На Волині до функціонування обох був причетний скандальний ексгубернатор, колишній керівник місцевого осередку Партії регіонів Олександр Башкаленко. Обидва осередки із серпня цього року - в стані припинення.

Які заборонені партії досі працюють на ВолиніЯкі заборонені партії досі працюють на Волині

Соціалістична партія України

Волинська партійна організація, зареєстрована ще в 1993 році, поки не призупинила діяльності, принаймні, офіційно. Крім того, має зареєстровані відділення в усіх районах області.

Керівник обласного осередку - Віталій Камець, серед членів правління - декілька цікавих прізвищ:

- Андрій Сапожник, голова Павлівської громади та помічник нардепа Ігоря Гузя,

- Сергій Кучер, керівник Олицького психоневрологічного інтернату, якого призначає Волинська обласна рада,

- Роман Поліщук, директор луцької школи №2.

До слова, у розмові із виданням ВСН Андрій Сапожник пояснив, що давно вийшов із членів цієї партії і чому досі не внесена відповідна інформація до реєстру - йому не відомо.

Ліва опозиція

Цю партію створили комуністи в 2015 році. На Волині її очолив Михайло Казак, який до цього був секретарем Луцької міської організації комуністичної партії.

Які заборонені партії досі працюють на Волині
 

У 2006-2012 роках Михайло Казак був помічником одіозного нардепа-комуніста з Волині Адама Мартинюка. Сам теж балотувався - до Луцької міськради в 2006 і 2010 роках, але безуспішно.

Волинський осередок екскомуністів - досі зареєстрований.

Союз лівих сил

Ще одна проросійська партія, утворена в 2008 році. Від початку її керівник - Федір Луцик. Раніше він керував обласною Спілкою воїнів-афганців, проте в 2006 році його зі скандалом переобрали. Члени організації розповідають, що його зловили на розкраданні майна.

Можливо зацікавить