Який препарат допоможе при радіаційній загрозі, та чи є він на Волині

Який препарат допоможе при радіаційній загрозі, та чи є він на Волині

Наразі багато людей цікавляться, який йодовмісний препарат може зберегти здоров'я при радіоактивному зараженні. Але вживання медичних препаратів зі вмістом йоду навіть для профілактики, може завдати непоправної шкоди організму. 

Про це йдеться у сюжеті 12-го каналу.

За словами лікаря-ендокринолога консультативної поліклініки Волинської обласної лікарні Алли Коржик для йодопрофілактики є лише один препарат, і це «Калію йодид». 

«У перші шість годин після офіційного оголошення радіаційної загрози потрібно випити лише одну таблетку цього препарату, і лише людям до 40 років», - наголошує лікарка.

Наразі на Волині достатньо цього препарату, але скуповувати його немає сенсу. Про це зазначає начальник управління охорони здоров'я Волині Юрій Легкодух.  

«У травні через гуманітарну допомогу Волинь отримала 13 тисяч блістерів «Калію йодиду», які розподілили по медзакладах», - розповів чиновник.

За потреби ці препарати роздаватимуть напряму людям безкоштовно. 

Також, за словами лікарів, інше споживання йоду не захищає щитоподібну залозу від радіаційного ураження, а саме таблеток - шкідливе, адже дозування різняться залежно від віку та статі. 

Довідково: «Калію йодид» - препарат, який призначений для підтримки функцій щитовидної залози. Може бути рекомендований виключно в разі загрози накопичування радіоактивного йоду у щитоподібній залозі для забезпечення її захисту від впливу радіації.

Можливо зацікавить