Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці

Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці

Обираючи бруківку, у продавців часто запитують: “А яку бруківку краще взяти: 6 см вистачить? Чи брати 8 см?”. Висота бруківки - справді важливий фактор, від якого залежить стійкість та витривалість покриття. Але потрібно враховувати й інші параметри, які теж впливають на міцність. Наприклад, форму елемента, його площу, наявність фаски тощо.

Детальніше про те, як правильно вибрати бруківку, розповіли у луцькій компанії Le Bruk, яка близько десяти років займається виробництвом бруківки.

Загалом є три базові висоти бруківки: 4 см, 6 см і 8 см. Але при виборі варто орієнтуватися на більш точний показник: клас навантаження. Він визначається на основі усіх згаданих вище параметрів (а не лише висоти бруківки) і визначає рівень міцності та стійкості бруківки.

Отож:

Клас 1. Це тротуарна плитка, яка розрахована лише для пішоходів. Ідеальна для садових доріжок, скверів, терас, зон відпочинку тощо.

Зазвичай це бруківка товщиною 4 см, але, наприклад, “Патіо” чи “Квадрат” мають велику площу одного елемента, відповідно, це впливає на міцність і така бруківка навіть товщиною 6 см підходить лише для пішохідних зон.

Серед продукції Le Bruk у цьому класі навантаження: фірмова бруківка “Ля Брук” 4 см, “Патіо” 6 см, “Квадрат” 6 см.

Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці
Бруківка "Квадрат" 6 см - призначена для пішохідних зон

Клас 2. Така бруківка підходить не тільки для пішохідної зони, а й для подвір’я, куди на невеликій швидкості можуть заїжджати автомобілі. Також підходять зони паркування.

Серед бруківки Le Bruk це: “Піксель” 4/6 см, “Носталіт” 4 см, “Еко” 10 см (попри те, що велика висота елемента, всередині він - порожній, відповідно, витримує менше навантаження).

Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці
Бруківка "Носталіт" - також для пішохідних зон, але дозволяється невелике навантаження авто на низьких швидкостях

Клас 3. Бруківка цього класу витримує навантаження автомобілів. Тому її використовують на місцевих дорогах, у житлових зонах, де є рух легкового транспорту. Зазвичай, це бруківка 6 см.

Серед продукції Le Bruk у цьому класі навантаження: “Цеглинка” 6 см, “Дуо” 6 см.

Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці
"Цеглинка" підходить і для пішохідних вулиць, і легко витримує навантаження авто

Клас 4. Така бруківка використовується в місцях інтенсивного руху транспорту, у тому числі - витримує навантаження вантажних автомобілів. Тому часто використовується на стоянках, автозаправних станціях, територіях промислових підприємств, дорогах загального користування. 

У цьому класі Le Bruk має лише одну пропозицію: “Котушка” 8 см (її міцність забезпечує не лише товщина, а й спеціальна форма).

Якої товщини бруківку вибрати? Пояснюють фахівці
"Котушку" часто використовують на АЗС, територіях підприємств, складах

Маєте ще запитання? Звертайтеся!

Телефон: 067 334 11 12

Cайт - https://lebruk.com/

Facebook - https://www.facebook.com/brukivkalebruk

Instagram - https://instagram.com/lebruk.lutsk

Можливо зацікавить