Яку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутника

Яку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутника

Супутник зафіксував ЗРК «С-300/400», ЗРПК «Панцир» та іншу техніку на білоруському військовому аеродромі «Зябрівка» в Гомельській області, недалеко від кордону з Україною. 

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн» з посиланням на аналітичний центр Rochan Consulting, який опублікував фото.

Знімки аеродрому зробив супутник Airbus 7 січня 2023 року.

На свіжих фото можна помітити дивізіон із дев'яти одиниць зенітно-ракетних комплексів «С-300/400», які, як стверджують аналітики, перебувають там уже тривалий час, а також ЗРПК «Панцир», який стоїть на насипі ґрунту. 

Крім того, на фото можна побачити вантажні машини і кілька радарів, які Rochan Consulting ідентифікували як 76N6 і 64N6E.

«Беларускі Гаюн» зазначає, що свіжі супутникові знімки вкотре підтверджують, що на аеродромі «Зябрівка» продовжує розташовуватися база ЗС Росії. 

Яку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутникаЯку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутникаЯку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутникаЯку техніку Білорусь стягнула до кордону з Україною: фото з супутника

Читати також: 

  • Загроза наступу з території Білорусі буде зберігатися протягом року через те, що російські окупанти проводитимуть навчання в РБ.
  • У Білорусь перекинули ще один ешелон із технікою та особовим складом російських збройних сил.
  • Диктатор Росії Володимир Путін усіляко схиляє білоруського диктатора Олександра Лукашенка прямо доєднатися до війни проти України. Найреалістичнішим є той розвиток подій, що 2023 року російські війська завдадуть ще одного удару по Україні з території Білорусі, можливо, вже за участю частини військ Лукашенка, щоб таким чином втягнути РБ у війну. 

Можливо зацікавить