«Їхали, а повсюди лежали трупи»: історія переселенця на інвалідному візку, який переїхав до Луцька з двома дітьми

«Їхали, а повсюди лежали трупи»: історія переселенця на інвалідному візку, який переїхав до Луцька з двома дітьми

Богдан Лісойван нещодавно переїхав з Харкова до Луцька. Чоловік та його дружина Маргарита виїхали з Харкова після початку повномасштабного вторгнення, адже життя у колись квітучому місті стало неможливим. 

Історію чоловіка та його сім'ї розповіли у сюжеті 12 каналу.

«Після вибуху мене оглушило і я побачив, як руйнується сусідній будинок. Будинок дружини розбили, школу теж, будинок бабусі тріснув навпіл», - розповів він.

Шлях простим не був, спочатку він пролягав на тимчасово окуповану територію, адже в небезпеці залишалася його донька Аріна.

«Ми виїхали з Харкова і поїхали по трупам, які були повсюди. Тому що там колона йшла на Харків», - розповідає чоловік.

Донька залишалася у бабусі у Харківській області, селище Старий Салтів, Вовчанськ, яке майже одразу опинилося в тимчасовій окупації.

«Міст був розбитий, було дуже страшно», - пригадує Богдан.

Родина не одразу оселилася у Луцьку, спочатку виїхали до Німеччини, де Маргарита завагітніла, але народжувати подружжя твердо вирішило в Україні. В Україні народився син Єлисей, якому скоро виповниться 5 місяців. З квітня цього року сім’я знайшла прихисток у Луцьку. Арина готується піти у місцеву школу, займається танцями в танцювальній студії. У Луцьку чоловік ще мало де бував, але помітив, що тут живуть гарні люди. Чоловік намагається вести активне життя, попри невиліковну хворобу. Він мріє отримати водійське посвідчення і водити авто за допомогою ручного керування. А ще активно цікавиться питанням встановлення зручних пандусів. Богдан запевняє, що це не лише його особиста незручність, адже візочками користуються не тільки люди з інвалідністю. В його найближчих планах - розробити проєкт нового зручного пандуса для під’їзду будинку, де він мешкає. 

Читайте також:

Можливо зацікавить