Юна волинянка стала призеркою Міжнародної олімпіади геніїв

Юна волинянка стала призеркою Міжнародної олімпіади геніїв

Учениця Підцир'ївського ліцею Камінь-Каширської міської громади Вікторія Калюх стала срібною призеркою національного етапу Міжнародної олімпіади геніїв (GENIUS Olympiad Global).

Про це повідомляють на сторінці громади у фейсбук.

Школярка виборола перемогу у конкурсі проєктів екологічного спрямування. Вікторія здобула срібну медаль та була нагороджена дипломом за підготовку проєкту в категорії «Наука».

А наставниця конкурсантки Оксана Гальом отримала почесне звання «Тренерка Олімпіади геніїв України».

Юна волинянка стала призеркою Міжнародної олімпіади геніїв

Загалом в Україні було подано 994 роботи екологічного напряму, підготовлених за такими категоріями, як наука, бізнес, музика, короткий фільм, мистецтво, креативне письмо. Волинська учасниця із настаницею готували науковий проєкт «Дослідження санітарного стану сосни звичайної в умовах ДП «Камінь-Каширське ЛГ», пише газета «Полісся»

Доводилось шукати й аналізувати певні відомості лісгоспу, наочно досліджувати в лісі стан дерев й вивчати шкідників. Досить важко було знайти якісь наукові локальні дані. Тож наша робота може стати хорошим дослідницьким підґрунтям для подальшого аналізу ситуації, – ділиться Вікторія.

Зі слів вчительки Оксани Гальом, тему роботи обирали актуальну для сьогодення. Знищення лісових масивів, як ніколи, нині турбує людство. Спочатку готувались до обласного етапу Малої академії наук, там їм запропонували взяти участь у конкурсі геніїв, і не прогадали.

Довідково:

GENIUS Olympiad Global – це найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8–11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки. Цього року в Україні вперше провели нацвідбір Олімпіади геніїв.

 

 

Можливо зацікавить