З аукціону продають іменну ручку Президента США, кошти підуть на потреби новоствореного батальйону Маркуса

З аукціону продають іменну ручку Президента США, кошти підуть на потреби новоствореного батальйону Маркуса

Державний концерн «Укроборонпром» повідомляє про благодійний аукціон, кошти з якого підуть на потреби українських військовослужбовців. 

Перши лот - іменна ручка Президента США. Вона була подарована генеральному директору Укроборонпрому Юрію Гусєву під час візиту Джо Байдена в Україну у 2017 році.

Всі виручені від продажу кошти спрямують на підтримку новоствореного 47 окремого батальйону ЗСУ, який має нетривіальну історію заснування.

Валерій Маркус - український військовий, письменник, блогер, мандрівник. Він оголосив про створення підрозділу через свою сторінку у Фейсбуці. Охочих виявилося настільки багато, що відбір було закрито за декілька днів. Наразі сформований батальйон проходить тренування на полігоні - і вже за кілька тижнів вирушає на схід країни: туди, де зараз найгарячіше. А ми маємо ще трохи часу на збір коштів, аби у наших захисників було все необхідне.

На своїй сторінці у ФБ Валерій Маркус повідомляє, що загалом забезпечення батальйону обійдеться у 40-50 мільйонів гривень. Та, «на щастя, ці витрати розтягнуті на певний проміжок часу». Валерій обіцяє особисто поінформувати про цільове призначення витрачених коштів.

Про те, як взяти участь в аукціоні та підтримати батальйон, можна дізнатися за посиланням.

Можливо зацікавить