З полону окупантів звільнили «засуджених» до страти іноземців

З полону окупантів звільнили «засуджених» до страти іноземців

Росія звільнила з полону 10 іноземних військових, які служили у лавах Збройних Сил України. Серед них є й ті, яких «засудили» до смертної карти у так званій «ДНР».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що звільнення відбулося за посередництва принца Саудівської Аравії. Повідомлялося, що з полону повернули п'ятьох британців, двох американців, хорвата, марокканця і громадянина Швеції.

Британський законодавець Роберт Джерік заявив, що серед звільнених був Ейден Аслін. Він був взятий у російський полон на початку цього року, а потім засуджений до смертної кари судом у так званій «ДНР».

Росія також звільнила 39-річного громадянина США Олександра Друке та 27-річного Енді Гейна.

Чоловіки потрапили в полон у червні під час бойових дій на сході України.

Reuters не змогло одразу встановити, чи були серед звільненої групи британці Шон Піннер і уродженець Марокко Брахім Саадун, які також були захоплені та засуджені до смертної кари в Донецьку.

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде підтвердила, що серед звільнених був громадянин Швеції, захоплений у порту Маріуполя, якому за законами «ДНР» загрожував смертний вирок.

«Я можу підтвердити, що швед, якого в травні взяли під варту російські війська, вільний і прямує до Швеції», - сказала вона.

Можливо зацікавить