З військових не стягуватимуть податок «на війну» та спростили отримання пенсій

З військових не стягуватимуть податок «на війну» та спростили отримання пенсій

Верховна Рада України підтримала законопроект, який спрощує отримання пенсій для військовослужбовців. Відтепер вони можуть самостійно обирати зручний для них банк. Крім того, їх звільнили від військового збору.

Такі рішення Верховна Рада схвалила 19 червня.

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк повідомила, що народні депутати ухвалили законопроєкт № 7337, він дозволить звільненим з військової служби вільно обирати банк для отримання пенсії.

Зараз військові пенсіонери отримують пенсії лише в «Ощадбанку», це не всім і не завжди зручно. Нарешті ми змінили ситуацію, змінивши законодавство - відтепер пенсіонери самостійно обиратимуть банк, у якому найзручніше отримувати пенсію за місцем фактичного проживання незалежно від місця реєстрації.

Нагадаємо, що військові пенсіонери постійно підіймали це питання ще з 2018 року, але парламент так і не спромігся внести потрібні зміни до законодавства.

«Під час війни ця проблема стала особливо актуальною. Через прив’язку виплат воєнних пенсій лише до одного банку багато хто взагалі втратив можливість отримувати гроші – багато відділень не працюють, низка з них опинилася на тимчасово окупованих територіях. Але цей законопроєкт кардинально змінить ситуацію й військові пенсіонери зможуть отримати пенсію у будь-якому банку, де це буде зручно», - пише Шуляк.

Можливо зацікавить