За добу Соледар зазнав 86 російських артобстрілів

За добу Соледар зазнав 86 російських артобстрілів

За добу по Соледару та околицях цього міста на Донеччині росіяни завдали 86 обстрілів різними системами ураження.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий ефірі 24 каналу 10 січня, пише Українська правда. 

«Тільки за цю добу по Соледару і околицях було нанесено 86 обстрілів різними системами артилерії. Президент вчора теж наголосив, що місто фактично знищене, і сама їхня логіка війни незрозуміла. Тому що захоплювати руїни, як перед тим було в Лисичанську чи Сєверодонецьку, поклавши незліченну кількість своїх військ, – це взагалі у військовому мистецтві, а особливо в сучасному, новітньому військовому мистецтві ХХІ століття, виявляється дуже дивним», - сказав він.

За словами Череватого, головний метод штурму Соледара, до якого вдається ворог зараз, - використання систем ураження, РСЗВ, ствольної артилерії та за їхньої підтримки - просування малих груп піхоти.

Речник Східного угруповання підтвердив, що противник зазнає колосальних втрат, але все одно намагається рухатися вперед, і навіть невелике тактичне просування подає як велике досягнення.

Наразі Бахмутський напрямок фронту – один із головних напрямків удару ворога.

Під Соледаром тривають найзапекліші бої, російське керівництво кинуло на передову спецназівців ПВК «Вагнер» за підтримки підрозділів регулярної російської армії.

Читати також: 

  • У перший день Нового року в Києві народилася перша в місті трійня. В пологовому будинку № 5 на світ з’явилися одразу три козаки - Матвій, Богдан та Владислав! Хлопчики народжувалися під виття сирени, гул літаків та масовану атаку дронами-шахедами на місто.
  • Закулісся контрнаступу, який змінив хід війни з Росією

Можливо зацікавить