«За інтенсивність праці»: народні депутати отримали 100% надбавки до зарплати у січні

«За інтенсивність праці»: народні депутати отримали 100% надбавки до зарплати у січні

Майже всі депутати Верховної Ради, 396 із 415, отримали стовідсоткову надбавку до свого посадового окладу за січень 2023 року за «інтенсивність праці».

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на відповідь апарату Верховної ради на свій запит.

«Середня виплата на одного депутата за січень 2023 склала 48,8 тисяч гривень. Ця сума включає в себе власне оклад, 100% надбавку до окладу та варіативні виплати – за почесне звання, за вчений ступінь, кошти за відпустку, лікарняний або службове відрядження», – ідеться в повідомленні.

Найбільші суми отримали спікер Руслан Стефанчук – 78,9 тисяч грн та голова комітету в закордонних справах Олександр Мережко – 69,1 тисячі гривень.

Найменші – депутат з групи «Довіра» Валерій Лунченко – 4,9 тисяч гривень і колишній «слуга» Олександр Дубінський – 5 тисяч гривень.

Надбавку за інтенсивність роботи не отримали 19 депутатів. З них 17 не отримали жодних виплат за січень. Це переважно депутати від забороненої ОПЗЖ – Ігор Абрамович, Олег Волошин, Тарас Козак, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Віктор Медведчук, Юрій Солод, позафракційний Андрій Деркач), а також кілька представників інших фракцій та груп, зокрема Лариса Білозір, Олесь Довгий, Ольга Стефанишина.

Ще двоє депутатів не отримали зарплату, але отримали компенсацію за невикористану відпустку й відшкодування за відрядження відповідно. Ідеться про позбавленого мандата депутата від ОПЗЖ Андрія Аксьонов і Сергія Шахова з групи «Довіра».

Сумарно на виплати депутатам у січні 2023 року пішло 19,4 млн грн. Це майже удвічі більше, ніж за аналогічний місяць торік – тоді витратили 10,3 мільйона гривень.

Читайте також: 

Можливо зацікавить