За кілька днів у Луцьку висадять 40 тисяч квітів

За кілька днів у Луцьку висадять 40 тисяч квітів

На центральних вулицях Луцька працівники комунальних служб садять квіти на клумбах. Паралельно комунальники зрізають гілля дерев.

Про це розповів Суспільному головний спеціаліст відділу департаменту ЖКГ міськради Анатолій Дорошенко. 

Санітарну обрізку сухих гілок і тих, які заважають безпеці дорожнього руху та пішоходам здійснюють працівники комунальних підприємств Луцька. 12 квітня бригади працювали на вулицях Чернишевського та Шевченка. Комунальники зрізають усі гілки вражені омелою.

За кілька днів у Луцьку висадять 40 тисяч квітів

«В нас дуже є багато заявок від мешканців міста, від комісії, яка обстежує дерева. На жаль, всі ці роботи за рік ми не можемо зробити, але поступово очищаємо і приводимо ці дерева в належний санітарний стан», – говорить Анатолій Дорошенко.

З його слів, бюджетом Луцької міської тергромади передбачено фінансування чотири мільйони 439 тисяч гривень на підрізування гілок дерев.

Зрізане гілля переробляється на місцях зрізання, потім підрядник відвозить його в Луцький зоопарк або в Луцьктепло для утилізації.

За кілька днів у Луцьку висадять 40 тисяч квітів

Упродовж кількох днів на центральних клумбах міста працівники комунального підприємства «Парки та сквери» планують висадити 40 тисяч квітів.

Цього річ місто прикрашатимуть білими, блакитними, жовтими, червоними та помаранчевими «віолами» або, як ще їх у народі називають «братиками».

Як розповіла майстриня комунального підприємства Алла Можелюк, згідно з укладеним договором між підприємством і департаментом ЖКГ міськради, для садіння однорічних, дворічних, багаторічних квітів, а також дерев, кущів і догляд за ними упродовж року, передбачено 11 мільйонів 650 тисяч гривень.

Читайте також: 

  • На Волині бізнесмен вирубує ліс-молодняк
  • Вклали 8,5 мільйона гривень: чому на Волині затопило щойно відреставрований будинок Косачів

Можливо зацікавить