За три місяці на підтримку України - понад 6 мільярдів гривень

За три місяці на підтримку України - понад 6 мільярдів гривень

Фандрейзинговій платформі United24 за три місяці вдалося зібрати понад 6 млрд грн. Наразі до неї доєдналися люди зі 110 країн світу, серед яких є відомі діячі.

Про це повідомили в офіційному інтернет-представництві Президента України.

За кошти, зібрані з платформи, на фронт відправили професійні військові безпілотники, 78 мультикоптерів Matrice, 20 дронів FlyEye 3.0 та два комплекси Warmate із 40 дронами-камікадзе. Крім цього, вперше придбали гелікоптер МІ-2АМ-1, який використовують переважно для евакуації поранених із поля бою.

В межах Саміту перших леді та джентльменів дружина Президента Олена Зеленська запустила збір, який дозволить закупити понад 50 автомобілів швидкої допомоги. До України вже прямують 24 реанімобілі найвищого класу.

Українські лікарі також отримають апарати ШВЛ для дитячих лікарень. Кошти на них були зібрані в межах доброчинних матчів першої ракетки світу, польської тенісистки Іги Свьонтек - $191 000 від продажу квитків. Ще $100 000 передала родина Джонсонів від New York Jets Foundation

За третій місяць роботи United24 Міністерство охорони здоров’я придбало 12 рентгенівських установок із С-арками експертного класу, дев’ять рентген-прозорих операційних столів і 83 наркозно-дихальні апарати.

Крім того, внесок на допомогу українським медикам зробив катарський фонд Qatar Fund For Development – $5 млн використали на закупівлю реанімобілів та наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії при хірургічних втручаннях у медзакладах.

«Не припиняйте підтримувати Україну. Для нас важливий кожен внесок», – закликав Володимир Зеленський.

До платформи постійно приєднуються відомі особистості. Зокрема, у липні амбасадорами стали американський актор, багаторазовий номінант на премію «Золотий глобус» Лієв Шрайбер, один із найвідоміших музичних гуртів світу Imagine Dragons та креативний директор легендарного дому моди Balenciaga Демна.

Можливо зацікавить