За загибель сина волинянин вимагав з «Укрзалізниці» 300 тисяч гривень компенсації

За загибель сина волинянин вимагав з «Укрзалізниці» 300 тисяч гривень компенсації

Смерть під потягом. Волинянин, заручившись підтримкою адвоката, через три роки після трагічної загибелі сина на залізничних коліях звернувся до суду, аби «Укрзалізниця» компенсувала йому моральну шкоду за смерть дитини. Суд першої інстанції задовольнив суму моральної компенсації лише частково. Натомість держпідприємство подало на це рішення апеляцію.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс». 

Трагедія з сином мешканця Ковеля Валерія Виговського сталася ще у 2018 році. На хлопця наїхав потяг. Внаслідок отриманих травм він загинув. Як і чому хлопець так опинився - лишиться загадкою. 

Як зазначається у рішенні суду, за цим фактом відкрили кримінальне провадження, однак згодом його закрили, оскільки в діях машиніста складу правопорушення не виявили. 

Тим не менше, у 2021 році батько загиблого подає позов проти «Укрзалізниці» на відшкодування завданої через смерть сина моральної шкоди. Оцінив її - у 300 тисяч гривень. Натомість сторона «Укрзалізниці» у суді доводила: все вказує на те, що це було самогубство. Однак Ковельській міськрайонний суд такі доводи відхилив, і у лютому цього року задовольнив позов частково.

Більше - у відео. 

Читайте також: 

  • Понад 46 тисяч тонн піску, украдених в «Укрзалізниці»: на Волині судитимуть членів організованої групи
  • Приїхав на місце, де підірвався ескаватор: на Волині застрелився військовий
  • Батько курсанта з Рівненщини, який вчинив самогубство, розповів, як з його сина знущалися в університеті

Можливо зацікавить