«Заберу їх сюди на екскурсію»: волинський староста з передової звернувся до прихильників московського патріархату

«Заберу їх сюди на екскурсію»: волинський староста з передової звернувся до прихильників московського патріархату

Соловичівський сільський староста Турійської селищної ради Ярослав Кашуба з першого дня вторгнення московського окупанта захищає Україну на передовій. Про це пише місцевий активіст Василь Гут.

«Ярослав Кашуба доброволець, учасник АТО з 2014 року, в минулому в. о. командира легендарного спецпідрозділу МВС "Світязь", на сьогодні командир взводу Збройних Сил України, попросив мене донести до жителів Соловичівського старостинського округу свою позицію відносно переходу церкви московського патріархату до Православної Церкви України, дослівно: «Рашисти не здаються? Передай їм, що казав Кашуба, що забере їх на екскурсію сюди», - пише Василь Гут.

«Заберу їх сюди на екскурсію»: волинський староста з передової звернувся до прихильників московського патріархату«Заберу їх сюди на екскурсію»: волинський староста з передової звернувся до прихильників московського патріархату«Заберу їх сюди на екскурсію»: волинський староста з передової звернувся до прихильників московського патріархату

Нагадаємо, що Ярослав Кашуба колишній правоохоронець став одним із тих добровольців, які увійшли до лав роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" у Волинській області у 2014 році.

Про командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" старшого лейтенанта міліції Олександра Фацевича боєць Ярослав Іванович розповідає так: «Чимало командирів та керівників було у моєму житті, але, повірте, такого чоловіка ще не зустрічав. Незважаючи на доволі юний вік як для керівника, він – справжній кадровий офіцер, людина слова, честі, мужності та відваги. Мудрий керівник та виважений наставник. В одній особі зуміли поєдналися найкращі людські якості, що в наш час буває вкрай рідко. Де треба він - суворий та вимогливий і, водночас, добрий та розуміючий. Він не з тих, хто ховається за спинами інших, і за це ми його поважаємо. Як керівник спецпідрозділу, він вимогливий до нас і в першу чергу до себе. Ерудований у всіх сферах, зокрема військовій».

Можливо зацікавить