Задушив і сказав, що дідусю стало зле: у Луцьку судять 31-річного пацієнта реабілітаційного центру

Задушив і сказав, що дідусю стало зле: у Луцьку судять 31-річного пацієнта реабілітаційного центру

У Луцькому міськрайонному суді заслухали справу про умисне вбивство, яке сталося в реабілітаційному центрі 28 вересня 2022 року. Тоді в «Ренесансі», а саме так називається реабілітаційний центр на вулиці Володимирській у Луцьку, 31-річний пацієнт голіруч задушив іншого - 73-річного дідуся. 

Все сталося ніби через особисту неприязнь, - йдеться у сюжеті Конкурент TV

За словами прокурора, у результаті слідчого експерименту, стало відомо, що чоловік спочатку задушив пенсіонера, а потім побіг до медсестри і сказав, що дідусю стало зле. Прокурор зазначив, що чоловік схильний до насильства, а до цього був засуджений за дезертирство. Також у чоловіка є довідка з психіатричної лікарні, де він неодноразово перебував на лікуванні. 

За скоєне чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Сам обвинувачений попросив суд не затягувати з часом, а найшвидше оголосити вирок. Навіть свідків, переконаний чоловік, слухати не потрібно. Проте таке його прохання не задовільнили. 

Як розповіла поза камерою захисниця обвинуваченого, чоловік повністю розуміє та абсолютно визнає свою провину, але вважає себе неосудним, хоча судово-психіатрична експертиза показала протилежне. Тож суддя призначив наступне судове засідання, де допитуватимуть свідків та оголосять вирок. Обвинуваченого повернули до слідчого ізолятору.

Читайте також:

Можливо зацікавить