Понад 35 порушень: у Луцьку підприємство продовжує продавати небезпечну м'ясну продукцію

Понад 35 порушень: у Луцьку підприємство продовжує продавати небезпечну м'ясну продукцію

На початку березня родинний бізнес луцького ковбасника Святослава Хорошенка закрили через антисанітарію. У цехах, де виготовляють м’ясну продукцію, спеціалісти виявили понад 35 порушень. Та попри це Хорошенки продовжують наражати на небезпеку людей своєю продукцією.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Нагадаємо, за результатами проведення позапланового заходу державного контролю у формі інспектування на потужності оператора ринку ПП «ТМ» Хороший Смак» (м. Луцьк, вул. Львівська, 85) протягом 01.03-03.03.2023 працівники Головного управління Держпродспоживслужби виявили низку порушень законодавства про харчові продукти.

Із гризунами не борються, грибок і плісняву не усувають, сокири та ножі не миють. У яких умовах готують ковбасні вироби, розповіли в сюжеті 12 каналу.

Як вказано в рішенні Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, у складах для зберігання спецій та первинних упаковок наявне накопичення побутового сміття, металевих предметів невеликого розміру. Первинна упаковка (оболонка) зберігається на деревʼяних стелажах розпакованою, з видимим накопиченням бруду, що несе ризик потрапляння фізичних небезпечних чинників із первинною упаковкою до харчових продуктів.

Відсутні докази проведення контролю та невизначена періодичність дотримання температурного режиму під час проведення процесу нагрівання, варіння соковитих сардельок варених, відзначено в документі.

Вода, кишкові оболонки та жир на підлозі, корозія, пліснява, грибок, потріскані стіни та не дезінфіковані столи, ножі та сокири, працівники одночасно і їдять, і виготовляють ковбасу – зафіксовано понад 35 грубих порушень.

У зв’язку з цим Держпродспоживслужба вирішила припинити виробництво та обіг харчових продуктів ПП «ТМ» Хороший Смак» від 7 березня строком на десять робочих днів.

Підприємство не працює, але в магазині на вулиці Львівській ковбаса виробника в продажі є. Продавчиня запевняє, що припису Держпродспоживслужби підприємство дотримується – вся продукція випущена 7 березня.

Однак у рішенні Держпродспоживслужби наголошено: «Звертаємо увагу споживачів, у разі виявлення в обігу продукції виробника, виготовленої в період із 7 березня 2023 року, просимо невідкладно повідомляти з наданням підтверджень Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області».

Тобто власники ТМ «Хороший Смак» нахабно порушують припис контрольного органу і наражають здоров’я своїх покупців на небезпеку.

Читайте також:

Можливо зацікавить