Загинув, прикривши собою побратимів: Ігорю Столяруку з Луцького району просять присвоїти звання Героя України

Загинув, прикривши собою побратимів: Ігорю Столяруку з Луцького району просять присвоїти звання Героя України

20 січня на сайті Президента України розмістили петицію про присвоєння найвищої державної відзнаки «Герой України» загиблому бійцю з Боратинської громади Луцького району Ігорю Столяруку.

Ігор народився, жив і навчався на Волині у селі Гірка Полонка Боратинської громади. 

У тексті петиції пишуть, що з перших днів війни, яка розпочалася у 2014 році, Ігор мужньо пішов захищати рідну землю від посягань ворога у складі 44 артилерійської бригади. Рік відслуживши, у 2016 році пішов служити у складі 14 ОМБ імені Князя Романа Великого в піхоту. Всі ці роки Ігор опановував різні види зброї, пройшов курси і навчання молодшого сержанта. Вивчив багато видів зброї, багато своїх знань і навичок передав своїм побратимам.

У 2021 році воював у складі 128 окремої Гірсько-Штурмової Закарпатської бригади. Брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей. У свої 39 був учасником бойових дій, ветеран війни .За сумлінну службу, мужність, героїзм, сміливі дії під час виконання бойових завдань, нагороджений численними грамотами і нагородами.

З початком повномасштабної війни пішов воювати у складі 14 бригади Імені Князя Романа Великого. 7 серпня 2022 року, Ігор героїчно загинув, прикривши собою двох побратимів від артилерійського обстрілу біля села Яковлівка Донецької області.

«Зі своїми завданнями Ігор справлявся на відміно, хоча і потрапляв завжди на найгарячіші позиції. Це - справжній патріот нашої країни, який загинув за Вільну та Незалежну Україну. Тому і заслуговує на найвищу державну відзнаку - Герой України», - йдеться у тексті петиції.

Рідні та друзі загиблого воїна просять підписати та поширити петицію. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів. Збір триватиме 90 днів.

Петицію можна підписати за цим посиланням.

Нагадаємо, 6 грудня, у Гірці Полонці відкрили меморіальну дошку Ігорю Столяруку, жителю села, випускнику місцевої школи.

Читати також:

Можливо зацікавить

Війна в Україні Герой України

У день загибелі міг не йти на позиції, бо щойно прийшов з «нуля»: триває збір підписів про присвоєння волинянину державної нагороди

Захищаючи Україну, загинув 39-річний Герой з Волині Дмитро Луцик

Захищаючи Україну, загинув 39-річний Герой з Волині Дмитро Луцик

Герой України

Четверо дітей втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Війна в Україні

Попри контузії та поранення повертався на фронт: 22-річному штурмовику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

петиція військовий

Діти втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Не встиг розписатися з коханою: захиснику з Луцька просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Понад пів року рідні сподівались, що живий: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду