«Загроза є. Інакше б ми тут не стояли»: як волинські тероборонівці охороняють кордон

«Загроза є. Інакше б ми тут не стояли»: як волинські тероборонівці охороняють кордон

Військові на кордоні із Білоруссю відпрацьовували сценарій «Ворожа ДРГ проникла на Волинь». За легендою, бійці атакують групу із 10 людей. Спочатку – розвідка, далі, зрозуміло, знищення.

Як це все відбувалося, - показали у сюжеті 12 каналу

Прикордоння Білорусі. Менш як за годину стає зрозуміло, що волинська природа, саме болота, не дадуть пройти ворогу. Як і наші захисники.

На території розташовується ворожа ДРГ. Звісно, умовна. Адже військові відпрацьовують усі можливі сценарії, аби не дати ворогу зайти на наші землі. 

За легендою навчань, із території Білорусі зайшла група із 10 людей. 

«Відпрацьовуємо заход на територію, там де так умовно знаходиться ДРГ група, яку ми повинні вибити. І зайняти свої позиції», - каже кулеметник «Лом».

Для цього, розповідає «Лом», діляться на три групи. Кожна атакуватиме ворога із своїх позицій. Бійці отримують завдання. І вирушають на позиції. 

За легендою, один з бійців отримує поранення. Тож паралельно розпочинають відпрацювання навичок тактичної медицини.

Пораненого евакуюють із «червоної» до «жовтої» зони. Тобто несуть туди, де безпечніше. Медики і санітари надають допомогу. Бійці тримають периметр в безпеці. 

«В бійця поранення в дві ноги. Бійці наклали турнікети в червоній зоні. Його евакуювали і зараз повністю перевіряють всі органи, системи. Роблять доповідь командиру і готують до евакуації подальшої», - розповідає бойовий медик «Стоматолог».

Ворог знищений. Поранені врятовані. 

Викластись на 100 відсотків, а то і всі 200 зможуть, переконані, якщо сценарій раптом стане «реальністю».

«Найскладніше – це коли набої закінчуються. А так ми їх економимо – стріляємо влучно. Виконуємо всі поставлені завдання. Ми постійно тренуємось, постійно підвищуємо бойову підготовку. Ми в собі впевнені. Всі поставлені завдання виконаємо», - зазначає стрілець «Байда».

90 відсотків бійців 100-ї бригади, що тримають кордон, – добровольці, які до 24 лютого мали зовсім інше життя. Не могли залишатися вдома, коли почули перші вибухи. Тепер головна ціль кожного: бути готовим зустріти ворога, якщо той наважиться перетнути рубіж із Україною

«Загроза є. Інакше б ми тут не стояли. І ми маємо тут стояти. По перше, ми з Волині і ми маємо свою домівку захистити. І ми все для цього робимо», - розповів бойовий медик, стрілець «Гурман».

У лукашистів – шансів немає. Хоча їх тут називають інакше. 

«Хто як. Хто називає чіпси, хто картопля в мундирах», - сміються тероборонівці.

А на волинських землях, жартують, «картоплю» добряче підсмажать. Та й мундирів вже не залишиться.

Читайте також:

Можливо зацікавить