Загроза наступу з Білорусі: на Волині військові безупинно моніторять обстановку

Загроза наступу з Білорусі: на Волині військові безупинно моніторять обстановку

Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко заспокоїв волинян, стосовно ймовірного неспокою на кордоні та загрози наступу на територію області з Білорусі.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

«Волиняни, ситуація на українсько-білоруському кордоні спокійна та без змін. Кордон не порушений. Військові безупинно моніторять обстановку. Загрози з того боку кордону не спостерігається. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації», - зазначає голова.

Нагадаємо, раніше український військовий Валерій Маркус порадив мешканцям північно-західної частини Рівненської області та північно-східної Волинської області (межують з Білоруссю) «поїхати кудись відпочити» на місяць.

Проте пізніше перепросив за той галас, що здійнявся, і недооцінив рівень ймовірного накруту.

«Я написав про один з теоретичних, ймовірних розвитків ситуації. Були певні логічні висновки, мої власні. Коли до них прийшов, видалось доречним дати таку лайт-рекомендацію. Але не врахував, що військове сприйняття кардинально відрізняється від цивільного. Тож, шановні, я у всіх щиро перепрошую. Не влаштовуйте, будь ласка, паніки. Мені варто було свої висновки подати дещо в іншому форматі, у вигляді розлогого тексту, а вийшла недомовка, яку кожен сприйняв по своєму», - зазначив Маркус.

Можливо зацікавить