«Загроза з Білорусі наростає»: як на Волині готуються відбивати напад

«Загроза з Білорусі наростає»: як на Волині готуються відбивати напад

Білорусь підтягує до кордонів з Україною техніку та живу силу, тому волинські бійці територіальної оборони, поліцейські, прикордонники та нацгвардійці постійно тренуються. Цього разу вони відпрацьовували знищення противників та оборону наших рубежів.

В одному з волинських сіл, що неподалік Білорусі, часто вимикають електрику, тому останні новини про ситуацію з того боку кордону місцеві дізнаються з газет або від родичів із Білорусі, хоча багато хто спілкуватися телефоном боїться, йдеться в сюжеті «Факти ICTV», пише ІА «Волинські новини».

«Ми дзвонимо, бо ж переживаємо. Якщо під кордоном немає нікого, то вони кажуть так: «Звіра нема», – розповідає жителька прикордонного села Марія.

Селяни знають, що з того боку кордону – чимало російських військових і техніки, та в разі загрози всі готові захищати власний дім.

«Будемо захищатися, а не ховатися. Куди ми всі поїдемо? Та й як покинути дім?» – говорить місцевий Віталій.

Усі підступи з боку Білорусі через ліси, дороги та поля продовжують укріплювати, а також тут зводять мінно-вибухові загородження на найбільш загрозливих ділянках, аби в разі наступу ворожа техніка не змогла пройти до навколишніх сіл і просунутися вглиб.

Свою саперну справу добре знає Олександр, який досвіду набув ще в АТО.

«Задіюємо на руйнування дороги, мостів і місцевості, де можливий прохід противника», – зазначає він.

Аби дати ворогу добрячого прочухана, наші військові постійно тренуються за різними сценаріями. Наприклад, зараз противник таки прорвався через кордон і зайняв позиції в найближчому селі, аби пройти вглиб області й далі.

«Роль мого підрозділу – виявити позиції противника, навести туди артилерію, скоригувати дії підрозділів, які йдуть на зачистку, на штурм населеного пункту», – пояснює боєць волинської бригади тероборони Андрій.

Бійці контрдиверсійного підрозділу вистежують позиції ДРГ і намагаються оточити противника.

«Щоби ворог, який зайшов, не зміг покинути населений пункт, ми блокували дорогу, розгорнулися в бойовий порядок і мінімально просувалися», – зазначає боєць на позивний Гном.

Населений пункт умовно звільняють підрозділи всіх силових структур області: тероборона, поліцейські, Нацгвардія та прикордонники. У кожного – своє завдання. Головне – діяти чітко, злагоджено, результативно та без втрат.

«Заходять підрозділи поліції і проводять заходи щодо встановлення осіб, які надавали допомогу ворогу, ДРГ. Якщо виникає загроза, то вступають у бій», – розповідає заступник керівника ГУНП Волині Віталій Ковальчук.

Поки наші військові тренуються, жителям прикордонних населених пунктів спокійніше. І хоч якими підступними були б плани обох диктаторів, наші бійці боронитимуть кожен клаптик української землі.

«Загроза наростає. Скупчення військ противника на території Білорусі збільшується. Ми до цього готуємося. Особовий склад вмотивований, готовий воювати і захищати нашу державу», – наголошує військовий.

Можливо зацікавить

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Олександр Олійник

Мати впевнена, що Герой, а в частині кажуть, що покинув поле бою: півтора роки рідні не можуть знайти військового з Волині

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком
фото

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян
відео

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював
фото

Працівник ТЦК, якого на Волині чоловік вдарив ножем, раніше воював

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація