Загроза з Білорусі: у розвідці розповіли, чи вдалося Путіну втягнути Лукашенка у війну

Загроза з Білорусі: у розвідці розповіли, чи вдалося Путіну втягнути Лукашенка у війну

За даними ГУР Міноборони України, у Білорусі станом на кінець січня не сформованого ударного угруповання, яке необхідне для наступу на Україну.

Таку заяву зробив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, пише ТСН.

На думку розвідника, Путін не припинить намагатися втягнути  Олександра Лукашенка у війну проти України.

«Путін, безумовно, не буде припиняти спроб втягнути Білорусь і Лукашенка у повномасштабну війну і наземну операцію проти України разом з російською окупаційною армією. Але разом з тим сьогодні немає ознак того, що ці спроби успішні. Ані ті, що стосуються політичного рішення, ані ті, що стосуються практичного втілення його в життя», – заявив Юсов.

Юсов розповів, що сьогодні Лукашенко не прийняв рішення про пряму участь у російській війні проти України.

«Необхідного ударного угруповання з боку Білорусі не сформовано. Україна, безумовно, відстежує всі ці події, як відстежують і наші партнери. І Сили оборони готові до різних сценаріїв. Сьогодні ми констатуємо, що як такого рішення білоруським очільником не ухвалено», – повідомив представник розвідки.

Читати також:

  • У Держприкордонслужбі України розповіли, чи є причини для занепокоєння українців, які проживають поблизу кордону з Білоруссю через загрозу наступу ворожих військ.
  • Навесні росіяни готуються до нового наступу на Україну. Але західні чиновники сумніваються, що він буде успішним. Також, на їх думку, загрози наступу з Білорусі нема.

Можливо зацікавить