Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Іноземці захоплюються незламністю України, єднанням її народу, силою духу та оптимізмом, які ми показуємо навіть у складні моменти, бо ж є синами та доньками непереборної, славетної нації. Вони намагаються демонструвати підтримку опору, під час якого, зокрема, відстоюються і спільні цінності всього цивілізованого світу. 

Повномасштабна війна стала оптикою, крізь яку добре видно, хто є хто: хто став на бік світла, а хто все-таки підтримав зло. Одні розділяють біль української нації, усвідомлюючи трагічність подій, інші ж – навпаки. Однак, перших більше, тих, що вірять у нашу невідворотну перемогу, значно більше.

Видання ВСН зібрало світлини солідарності закордонних міст із українською боротьбою за правду та волю від підписників лучанки Анни Данильчук, якими вона ділиться на своїй сторінці у мережі «Фейсбук».

«Я з початку війни розпочала вести свій блог – частина людей в коментарях казали, що, наприклад, вони гуляють англійським містечком і за прогулянку нарахували, скажімо, 15 українських прапорів. Мені стало цікаво і я попросила їх надсилати на мій імейл фотографії, тому що ми часто бачимо, як десь Європарламент чи Палата президента якоїсь держави, вивішує стяги. Мені ж була цікава така проста підтримка людей в містах, містечках, села. Почали надсилати велику кількість фотографій. Цей потік, я б не сказала, що спадає», – коментує Анна.

Дівчина говорить, що відправляють з дуже різних місць: Америка, Британія, Німеччина, Австралія, Австрія, Нідерланди, Данія, Фінляндія, Литва, Польща. Мені сподобалася британська серія: в таких маленьких  давніх містечках, які бачили десь в детективних серіалах. Вивішують на важливих історичних будівлях, на церквах 13-го століття, ще – в свої давніх будиночках. Є американські штати, які зробили стандартні емблеми, які можна придбати, а кошти з них підуть на підтримку України.

«Були преценденти, коли, скажімо, в Канаді чи інших країнах за ніч зникали прапори, бо є і проросійські сили. Потім їх знову вивішували. Загалом зараз всі знають, як виглядає український прапор, яка Україна; знають, що вона сильна, гарна, тому такий формат підтримки, мені здається, красивим і важливим», – додає Анна Данильчук.

Велика Британія, Еймсбері

«Скульптура зовсім поруч зі Стоунгенджем, у місті Амесбері, називається «Предок» або «Стоунгендзький гігант». Як все-таки важливо бути зі світом, а не проти нього».

Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Данія, Ґренландія і Ютландія

«Фото від підписника з Данії, хоч він і не радіє підвищенню цін на газ і пальне, запевняє – підтримка України у королівстві незмінна».

Велика Британія, Колчестер

Німеччина, Люнебург

«Цитую підписника - один з пастухів піддався імпульсу й розфарбував своїх овець у знак підтримки, жодна не постраждала».

Португалія

Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Велика Британія, Горшам 

Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Німеччина, Берлін

«Від музею Боде до тату салону, від офіційних кварталів - до кислотних графіті на брудних стінах».

Велика Британія

«Просто англійський котедж із українським прапором. Тільки от котедж - не простий, йому багато сотень років, про що свідчить особливий очеретяний дах».

Закордонна солідарність: лучанка показує, як у світі підтримують українську боротьбу

Литва, Каунас

США, Сент-Луїс

«Порт лежить у місці злиття двох великих американських рік – Міссурі та Міссісіпі. Його символом є найвища у світі арка – Ворота на Захід. Якраз вона й зображена на постерах у підтримку України, яких по Сент-Луїсу дуже багато».

Велика Британія, села, міста і містечка Західного Йоркширку

«Пам’ятаєте англійські детективи, сюжет яких розгортається в ідеальній провінції, де є час відчути плин життя і дзвонити у дзвоник на велосипеді? Підписник якраз і розповів, що будинок на першому фото дуже полюбляють використовувати у зйомках кінематографісти. І сьогодні там теж думають про Україну».

Від прапорів на приватних будинках, крамницях, в парках, інфраструктурі міст до патріотичних малюнків на стінах та виставок зі світлинами жахів війни. І в найменших деталях читаються важливі меседжі, що лиш підсилює переможні настрої українців, адже відчуття небайдужості світової спільноти вкрай важливе під час боротьби із всепоглинаючим злом за вільне, незалежне існування разом із спільними європейськими ідеалами і принципами.

Можливо зацікавить