Залитий електрощит, пліснява та зіпсовані меблі: у багатоповерхівці в Луцьку кілька років протікає дах

Залитий електрощит, пліснява та зіпсовані меблі: у багатоповерхівці в Луцьку кілька років протікає дах

У луцькій багатоповерхівці на вулиці Станіславського вже кілька років протікає дах - вода тече на електрощитову та в оселі. Звернення мешканців до ЖЕКу суттєво нічого не змінюють. Волога псує стіни та меблі. Затікає навіть в електрощит, через це там уже двічі горіло. 

Чому діри на даху ніхто не латає та чи зобов’язаний ЖЕК робити капітальний ремонт, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Пліснява, набряклі меблі та відклеєні шпалери - пан Юрій показує, що з його ремонтом зробила вода. За 5 років життя у квартирі на вулиці Станіславського це для нього не новинка, бо дах будинку, де живе чоловік, вже кілька років протікає. Вода потрапляє навіть на електрощитову у коридорі. Заливає електрощит водою вже вдруге за два роки. Посприяли затяжні дощі і сніг, який розтавав на даху. Минулоріч так замкнуло, що вогонь пропалив метал, цього разу, розповідають мешканці, димілося та іскрило. Без світла лишився добрий десяток квартир будинку, розповідає Юрій.

Мешканці викликали електриків ЖЕКу, але ті проблеми вирішили частково - під’єднали більш ніж половину помешкань, водночас 4 квартири мусять чекати, поки висохне вода. Проте вона продовжує текти і плівка, яку спеціалісти ЖЕКу поклали на технічному поверсі, не допомагає. Вода все одно просочується - протікає і на електрощиток і в оселі. Вологу не спиняє ні плівка, ні монтажна піна. ОСББ у будинку сформувати не вдалося, тому щомісяця платять гроші за обслуговування житла ЖЕКу, але їхньою роботою пан Юрій не задоволений. Потрібен капітальний ремонт, залатати діри на даху та технічному поверсі.

І хоч проблемі вже не перший рік, серйозно за цю роботу ЖЕК не брався. І як виявилося, не мав цього робити. Як пояснює експертка у сфері житлово-комунального господарства Юлія Сабатюк

«Навіть якщо це обслуговує ЖЕК - він не має капітальних видатків в тарифі на утримання будинку. Тобто це додаткові витрати, зараз повинні зібратися співвласники і профінансувати. Справа у тому, що людям треба задуматися, що потік дах - зберіться окремо, бо це капітальні видатки», - каже експертка. 

Мешканці будинку пішли в ЖЕК з колективним зверненням до директора. Головний інженер ЖЕКу пан Олександр обіцяє залатати діри, але не зараз, бо технічно це взимку не робиться і потрібно чекати сезону. Поки мешканці будинку мають шанс переглянути своє ставлення до житла і створити ОСББ, а якщо ні, то збирати кошти на капітальний ремонт даху, або перебиватися тимчасовими ремонтами ЖЕКу, чекаючи, що у будь-який момент можуть лишитися не тільки без світла у мокрих квартирах, але й без житла через пожежу після короткого замикання. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

крапельниця Положинський

Відомий артист та військовослужбовець з Луцька: опинився під крапельницею

Кварцяний Євро-2024

Україна - Ісландія: відомий тренер з Луцька прокоментував матч фіналу плей-оф відбору на Євро-2024

бюджет Луцьк

У Луцькій громаді стартує конкурс «Бюджет участі»

Покинув роботу в мерії Любліна, щоб воювати: у Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь полеглого Героя Миколи Мялковського

Покинув роботу в мерії Любліна, щоб воювати: у Луцьку вулицю Крилова перейменували на честь полеглого Героя Миколи Мялковського

На Волинь «на щиті» повернулися полеглі Герої
відео

До Луцька «на щиті» навіки повернулися полеглі Герої. Відео

Голос країни
відео

«Мед для вух»: лучанка з унікальним тембром, яка підкорила сцену «Голосу країни», презентувала нову пісню

У Луцьку в аварії постраждала жінка
відео

У Луцьку зіткнулися дві автівки: постраждалу забрала «швидка». Відео

Сергій Притула

«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Ракети біля Луцька: чому понад дві години тривала повітряна тривога

Ракети біля Луцька: чому понад дві години тривала повітряна тривога