Замість церковного хору – звуки вибухів: як святкували Великдень волиняни, які боронять Україну на Донеччині

Замість церковного хору – звуки вибухів: як святкували Великдень волиняни, які боронять Україну на Донеччині

Не у храмі, а на пункті дислокації святили паски захисники з волинської бригади тероборони. Замість церковного хору у них – звуки вибухів, а замість п'ятигодинної нічної служби у храмі – 15-хвилинна молитва військового капелана. 

Як святкували Великдень волиняни, які нині боронять Україну на Донеччині, – розповіли у сюжеті 12 каналу.

Петро Пасічко до війни був вчителем. Волинянин із позивним «Пася» має бойовий досвід в АТО. Каже, на війні головна не лише зброя і військова амуніція, а й молитва. 

«Так було і в 2015 році, і зараз - все впливання на Бога. Тільки Бог може нас захистити від ворожої кулі. Коли йде обстріл ми згадуємо «Отче наш» і про себе її промовляємо. І снаряди та міни прилітають мимо», - каже воїн.

Щоденно звертається до Бога і кулеметник Ігор. Це вже другий його Великдень без дітей та дружини. 

«Сподіваємося, цього року здобудемо перемогу, подолаємо ворога та повернемося. Сумно, звичайно, сумно, але дякувати Богу, є зв’язок, відеозв’язок, бачимося, вітаємося. Так і звикли», - розповідає Ігор. 

Хоч далеко не в святкових умовах і далеко від рідних, але із паскою, ковбаскою, крашанками, молитвою і головне - не з чужими людьми, а з побратимами.

«Ми зустрічаємо це свято з друзями, жаль, що далеко від рідних, але тут є ті, з ким ми можемо святкувати і це добре», - каже воїн Богдан

«Я від щирого серця хочу привітати із цим світлим святом Христового Воскресіння насамперед свою родину, близьких, знайомих і всю Україну. Хочеться побажати, щоб це світле свято принесло нам щастя, здоров’я і насамперед перемогу над нашим ворогом», - привітав зі святом українців Петро Пасічко.  

Захисники переконують, обов’язково вистоять і повернуться на рідну Волинь із перемогою.

Читайте також:

Можливо зацікавить