«Замовили жінка і теща»: волинський ексміліціонер бідкається, що його хочуть вбити

«Замовили жінка і теща»: волинський ексміліціонер бідкається, що його хочуть вбити

У Луцьку судять військову медсестру та її чоловіка за те, що вони нібито намагалися вбити експрацівника правоохоронних органів

Жертвою подружжя ледь не став рідний брат прокурора, до того ж, професійний спецназівець. Його смерть буцімто замовила колишня дружина, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Імовірна жертва – Микола Пришко. Кілька років тому він очолював відділ забезпечення автотранспортом Головного управління Національної поліції у Волинській області. Його брат Анатолій Пришко був заступником одіозного генпрокурора України Віктора Пшонки.

У 2018 році Микола Пришко став фігурантом корупційного скандалу. Як виявилося, послуги з ремонту поліцейських автомобілів надавала його 67-річна теща Софія Бабиляс. Таким чином у поліції могли відмивати гроші. Йдеться про розтрату в розмірі трьох мільйонів гривень.

Проте зараз Микола Пришко виступає в суді не як підозрюваний, а як потерпілий. За його словами, колишня дружина хоче його вбити, у цьому їй допомагає теща.

Підозрюваний – Ігор Ізотов. Він переконує: два роки під вартою провів безпідставно, адже жодної загрози ні життю, ні здоров’ю Миколи Пришка не було.

Його дружина Тамара Ізотова нібито є співучасницею. Вона працює медичною сестрою на фронті.

Розпочалося все з продажу будинку в селі Тарасове. Після розлучення експодружжя домовилося продати дім і поділити гроші. Але, як розповідає Наталія Пришко, її колишній чоловік перешкоджав ріелторам і сварився з потенційними покупцями, бо насправді не мав наміру продавати будинок. Це підтвердили на допиті ріелтори.

І коли на огляд будинку прийшли Ігор та Тамара Ізотові, Микола Пришко був розлючений. А коли підсудний назвав його корупціонером, між чоловіками виникла бійка. Зі слів Тамари Ізотової, вона намагалася розборонити їх.

Після інциденту Сергій Пришко написав на Ізотових заяву. Спочатку справу відкрили за нанесення тілесних ушкоджень, а згодом перекваліфікували в розбій. Коли ж з’ясувалося, що підсудний раніше відбував покарання за тяжкий злочин, виникла нова версія – нібито Наталія Пришко спільно зі своєю мамою організувала замах на колишнього чоловіка.

Підсудному Ігорю Ізотову загрожує покарання у виді позбавлення волі на термін 15 років. Два роки він ув’язнений у СІЗО. Його дружині Тамарі Ізотовій, якій теж кваліфікують замах, як запобіжний захід обрали особисте зобов’язання.

Ізотові визнають, що бійка була, але категорично заперечують обвинувачення в замовному вбивстві.

На потенційних організаторок – Наталію Пришко та Софію Бабеляс – провадження не відкрили. У справі ексдружина виступає як свідок. Зараз вона перебуває за кордоном.

«Ми розлучалися правдами і неправдами, тому що більше терпіти не можна було ті регулярні побої, ті крики. Ви просто не уявляєте. Я сиділа, а він закидав мене назад і душив. Волосся з голови виривав жмутками. А скільки разів гонився за мною з ножем. Боже, я стільки разів зверталася із заявою до поліції. Вони приїжджали і не вживали стосовно нього жодних мір», – розповідає про подружнє життя Наталія Пришко.

Натомість Микола Пришко каже: «Я знаю, тому що було багато різних ситуацій. Вона (колишня дружина, – ред.) домовлялася з людьми, щоб мене побили, щоб мене провчили… Чому я мав писати на нею заяву? Факт – подія відбулася, мене покалічили. От і всі питання».

Він додає: навіщо ж Ізотові прийшли до його будинку, мовляв, хіба вони мають стільки грошей, аби купити дім вартістю 110 тисяч доларів?

Зараз Микола Пришко не має наміру ділити з ексдружиною спільно набуте майно, бо вона ж нібито замовила його вбивство.

Тамара Ізотова була депутатом Рівненської райради. Говорить, що після того злощасного огляду будинку її життя перевернулося з ніг на голову: мовляв, потерпілий поклопотався, аби її звільнили з роботи, а також погрожував їй та її дітям.

«Мене звільнили з роботи. Я думаю, що це відбулося після дзвінків прокурорів. Чому я так думаю? Тому що перед тим до мене кілька разів приходили люди, які представлялися працівниками волинської поліції, і вимагали гроші, щоби закрити справу. Вимагали від 80 до 120 тисяч доларів, – пригадує Тамара Ізотова. – Один із них – оперуповноважений обласної поліції Олександр Гнатюк. Вони приїхали і казали, що дадуть можливість поговорити з моїм чоловіком, а якщо він візьме на себе замовне вбивство (те, що зараз нам ліплять), то до мене претензій не буде, бо Пришко відмовиться від показів стосовно мене».

Читайте також:

Можливо зацікавить