Занедбана «Бригантина» у луцькому парку - під арештом, а власник ігнорує міськраду

Занедбана «Бригантина» у луцькому парку - під арештом, а власник ігнорує міськраду

У центральному парку імені Лесі Українки тривалий час стоїть занедбане судно «Бригантина», де свого часу було кафе, яке користувалося популярністю серед лучан та гостей міста. Проте уже тривалий час воно пустує і стало прихистком для безхатьків.

Лучани уже неодноразово зверталися до депутатів Луцької міськради з приводу цього судна. Зокрема, відповідне звернення отримав і депутат Луцької міськради Олег Тарасюк.

Відомо, що це судно є об’єктом нерухомості, однак вже тривалий час не використовується і перебуває в занедбаному стані та псує зовнішній вигляд парку. Також там систематично порушують благоустрій, нарікають лучани. 

«Власник судна не опікується вказаним майном, яке поступово руйнується, і воно забруднює водойму», - зазначає Олег Тарасюк у своєму депутатському зверненні до юридичного відділу та управління земельних ресурсів міста.

Як розповів депутат виданню ВСН, на думку лучан з цим судном можна вчинити таким чином: або ж забрати його з парку, або ж привести до нормального стану.

«Не думаю, що це занедбане судно комусь подобається у парку, крім його власників. Але мені не дуже зрозуміло, яким чином воно стало «нерухомим» майном, та яку суму сплачують власники цього кафе до міського бюджету. Якщо оплата йде за водне плато, то знову ж виникає питання чи сплачуються за це кошти й куди, адже воно розташоване на міських каналах міста. А за моєю інформацією оплата взагалі не надходить», - зазначає депутат.

Також лучан цікавить питання, яким чином це майно стало нерухомим, наскільки є законною реєстрація цієї водної споруди, і які заходи може провести з цього приводу міська рада.

«Стосовно цього судна були й суди, й застава. Лучан, які звертаються до мене, цікавить, як рухоме майно (судно. авт.) стало нерухомим, та чи сплачують вони кошти за користування територією в міський бюджет, і скільки. Та й лучанам не дуже приємно дивитися на це закинуте судно у парку, де провели таку гарну реконструкцію», - каже депутат.

«Після отриманої інформації будемо щось робити, або ж ми почуємо причини, чому нічого не робиться з цього приводу. Загалом на це судно ніхто ж не претендує, просто потрібно його або прибрати, або привести до ладу. Це питання болить уже багатьом лучанам і не один рік. А хочеться почути висновки спеціалістів та який є вихід з цієї ситуації. Можливо воно сьогодні й не на часі, аби ми намагаємося робити наше місто кращим», - розповів він.

Загалом це питання піднімається уже не вперше. Ще торік Луцький міський голова Ігор Поліщук, зазначив, що це судно оформлене як об'єкт нерухомості через різноманітні схеми, воно ще й перебуває під банківською заставою. І тоді мер доручив юристам дізнатися, в якому банку перебуває «Бригантина» у заставі, аби провести переговори.

Директорка юридичного департаменту Луцької міськради Наталія Юрченко у коментарі виданню ВСН зазначила, що це майно дійсно зареєстроване як об'єкт нерухомості згідно з рішенням господарського суду 2006 року.

«На даний час майно приватного підприємця, який є власником «Бригантини», перебуває під арештом, який наклала виконавча служба. Тобто, наразі можливості відчужити його у комунальну власність немає можливості. Стосовно того, чи сплачує він якісь кошти до міського бюджету, інформація збирається податковою службою та іншими структурами», - повідомила Наталія Юрченко.

Також вона розповіла, що Луцька міська рада зверталася до власника цього майна щодо відчуження та того, що він не утримує його в належному стані. І це несе загрозу мешканцям громади.

«Але такий лист повернувся без відповіді. Наразі ще триває збір та розгляд матеріалів», - резюмувала очільниця департаменту.    

Читайте також:

Можливо зацікавить