«Запорізький месник повернувся»: під Мелітополем збито два російські літаки

«Запорізький месник повернувся»: під Мелітополем збито два російські літаки

Бійці Національної гвардії України успішно збили два російські бойові літаки Су-25 над тимчасово окупованим Мелітополем у Запорізькій області. Один з цих літаків був повністю знищений.

Про це  повідомляють у Нацгвардії.

Російські військові активно застосовують бойову авіацію на Запорізькому напрямку. Так, 25 травня окупаційні війська країни-агресорки Росії намагалися нанести ураження по позиціях Сил оборони України з застосуванням двох Су-25.

«У цей час на бойовому чергуванні знаходилися нацгвардійці – «Запорізький месник» і його бойовий побратим. Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК», - розповіли у Нацгвардії.

 За результатами роботи наших захисників один Су-25 вдалося знищити повністю, а його пілот катапультувався на тимчасово окуповану територію. Другий Су-25 зазнав серйозних пошкоджень та пішов на аварійну посадку.

«Тоді у кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи», - йдеться в повідомленні.

У Нацгвардії заявили, що гвардієць із позивним «Запорізький месник», імені якого не розкривають, загалом знищив тепер сім ворожих літаків.

«Запорізький месник повернувся!» - підсумували в НГУ.

Читайте також:

Можливо зацікавить