Затоплені городи та вулиці: у волинську громаду прийшла «велика вода». Фото

Затоплені городи та вулиці: у волинську громаду прийшла «велика вода». Фото

Через аномальну теплу зиму у Дубівській громаді, що у Ковельському районі, «велика вода» прийшла буквально під пороги жителів. Найбільш складна ситуація у селах Секунь та Буцинь. На місцях намагаються ліквідувати наслідки підтоплення.

Про це повідомив голова Дубівського громади Роман Троцюк.

За словами очільника громади, проблема підтоплення найбільш виражена на території сіл Секунь та Буцинь.

«Обмежені фінансові можливості однойменних сільських рад та недостатня увага утриманню меліоративної системи на території даних сільських рад дає свої гіркі плоди. Велика вода показала всі завчасно не вирішені проблеми. Попереду важлива та послідовна робота, яка повинна максимально прибрати дискомфорт спричинений підтопленням. Роботи з усуненням підтоплень на даній території розпочаті ще в 2020 році відразу після доєднання сіл Скекунь та Буцинь до Дубівської громади»,- повідомив керівник громади.

Він повідомив, що влада на місцях протягом зими шукали шляхи вирішення цієї проблеми. Відтак, в селі Секунь намагаються зупинити постійне підтоплення підвального приміщення в приміщенні дитячого садочку «Калинонька», аби можна було експлуатувати встановлений котел опалення та використовувати приміщення в зимовий період. А ще - було обстежено та намічено шляхи вирішення питання підтоплення в районі вулиць Буцинська та Петрука.

Також Роман Троцюк повідомив, що  проблеми з підтопленням вже багато років є в селі Буцинь.

«Справжнім лихом є ситуація яка склалася з підтопленням вулиці Дубіка та Березневої. Для вирішення проблеми підтоплення в цьому районі необхідно збудувати меліоративний канал протяжність два кілометри. За попередніми підрахунками виготовлення проекту та виконання робіт може вартувати близько 620 000 гривень»,- заявив посадовець.

Також він повідомив, що за кошти громади незабаром будуть проведені роботи з розчистки меліоративних каналів між вулицями Дубіка, Ювілейна та Дорожня, Незалежності. Вже визначено підрядника, лишається погодити розчищення від древ території каналу та в охоронній зоні з екологічною інспекцією, виконати роботи з вирізання вже доволі дорослих дерев. 

Затоплені городи та вулиці: у волинську громаду прийшла «велика вода». ФотоЗатоплені городи та вулиці: у волинську громаду прийшла «велика вода». ФотоЗатоплені городи та вулиці: у волинську громаду прийшла «велика вода». Фото

Посадовець наголосив, що масові підтоплення присадибних ділянок сприяють погіршенню екологічної безпеки в населених пунктах громади. Разом з підтопленням підіймаються нечистоти з вигрібних ям та надвірних вбиралень. В селах де немає централізованого водопостачання мешканці змушені вживати забруднену нечистотами воду, що в подальшому призведе до погіршення їх стану здоров’я.

Читати також:

Максим Яблонський

Можливо зацікавить