Затримували «на гарячому»: на Волині судять ексчиновницю ОВА

Затримували «на гарячому»: на Волині судять ексчиновницю ОВА

Ексчиновницю, колишню очільницю управління транспорту Волинської облдержадміністрації Наталію Остапкович затримали, коли вона вимагала від перевізника хабар у розмірі 1500 доларів. Нині її справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Про це ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», пишуть Волинські новини

Наталія Остапкович ризикує опинитися за ґратами на термін від п’яти до 10 років. Її затримали на гарячому 10 березня 2021 року, коли вона вимагала від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті. Від роботи в ОДА її відсторонили в середині березня 2021 року.

25 серпня 2022 року в ОДА ліквідували управління транспорту та зв’язку, яке очолювала Наталія Остапкович. Його вирішили приєднати до департаменту інфраструктури.

Перевізники неодноразово викривали неправомірні дії з боку чиновниці ОДА, через що навіть пікетували будівлю облдержадміністрації.

А під час візиту Президента Володимира Зеленського в Ковелі в жовтні 2020 року місцеві перевізники поскаржилися йому на упереджене ставлення волинської чиновниці, оскільки найкращі маршрути вона віддавала людям за винагороду.

Розгляд справи в Луцькому міськрайонному суді раніше переносили через хворобу обвинуваченої.

Зараз же підготовчі засідання завершили і кримінальне провадження розглядають по суті.

Із журналістами колишня чиновниця спілкуватися не захотіла.

«Жодних коментарів я давати не буду», – відрізала Наталія Остапкович на запитання журналістки про те, чи буде вона знову клопотатися перед судом про поновлення на посаді в ОДА.

«Це місце роботи є одним-єдиним джерелом для того, щоб вона нормально забезпечувала соціально-побутові умови для своїх дітей і щоб забезпечувала свою життєдіяльність», – обґрунтовував раніше в суді клопотання ексчиновниці її представник.

На початку січня 2023 року в суді мали досліджувати протокол обшуку, але через технічні причини не змогли відтворити відео. Засідання завершилося навіть не розпочавшись. Його перенесли на кінець січня.

Читати також: 

  • На Волині дебошир з філармонії давав гроші патрульним, щоб вони закрили очі на правопорушення. Думав відмазатись за 1,5 тисячі гривень, а влетів на 17. 
  • 50-річний мешканець Ковеля керував мотоциклом без шолома, а під час спілкування правоохоронці помітили у нього ще ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти освідування волинянин відмовився і почав пропонувати поліцейським хабар 10 тисяч гривень.

Можливо зацікавить