Зеленський підтримав петицію щодо відновлення е-декларування

Зеленський підтримав петицію щодо відновлення е-декларування

Президент Володимир Зеленський підтримав петицію щодо відновлення електронного декларування статків посадовців і депутатів.

Про це повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Він подякував подякувати президентові за підтримку законопроєкту №8071, який відновлює подання та перевірки електронних декларацій і додав, що напередодні законопроєкт підтримали посли G7.

Арахамія зазначив, що законопроєкт уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради і створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення

«Наша країна веде важку війну за своє майбутнє в цивілізованому світі. Тому навіть під час жорстоких боїв і ракетних атак чиновники й депутати мають відповідати принципам чесності та прозорості», - сказав Арахамія.

І відповіді на петицію Зеленський нагадав, що на час воєнного стану передбачено, що чиновники зобов’язані подати декларацію протягом дев’яноста календарних днів з дня припинення режиму воєнного стану чи скасування.

Президент зазначив, що 23 вересня 2022 року Арахамія зареєстрував законопроєкт №8071 «Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського Союзу», який, зокрема, має на меті відновлення обов’язку подання декларацій посадовців.

«Постановою Верховної Ради від 7 лютого 2023 року № 2911-IX законопроєкт включено до порядку денного сесії Верховної Ради дев’ятого скликання. Водночас президент відповідно до наданих частиною другою статті 94 Конституції України повноважень після отримання прийнятого Верховною Радою закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює або повертає із вмотивованими пропозиціями до парламенту для повторного розгляду», — йдеться у відповіді Зеленського на петицію.

Читайте також: 

  • Депутат Волиньради «забув» внести у декларацію майно на близько 8,5 мільйонів гривень
  • Повідомили ім'я волинського депутата, якому НАБУ оголосило підозру

Можливо зацікавить