Зеленський пояснив, чому вирішили утримувати Бахмут

Зеленський пояснив, чому вирішили утримувати Бахмут

Росіяни матимуть «відкритий шлях» для захоплення ключових міст на сході України, якщо вони захоплять Бахмут. А ще - якщо Росія зможе «розмістити свій маленький прапор» у місті, це допоможе «мобілізувати їхнє суспільство, щоб створити ідею, що вони таки – могутня армія».

Про це заявив президент Зеленський в інтерв’ю CNN.

Президент пояснив американським журналістам рішення тримати ЗСУ в місті.

«Для нас це тактика. Ми розуміємо, що після Бахмута вони могли б піти далі. Вони могли б піти до Краматорська, вони могли б піти до Слов’янська, це була б відкрита дорога для росіян після Бахмута до інших міст України на Донецькому напрямку. Тому наші хлопці стоять», – пояснив глава держави.

На думку Володимира Зеленського, якщо Росії вдасться «розмістити свій маленький прапор» у Бахмуті, це допоможе «мобілізувати їхнє суспільство, щоб створити ідею, що вони таки – могутня армія».

Також Зеленський відкинув побоювання, що українські військові у Бахмуті опиняться в оточенні, сказавши, що "ніколи не чув нічого подібного" від своїх командирів.

«Ми маємо думати в першу чергу про свій народ і ніхто не повинен бути оточений, оточення – це дуже важливо. Військові самі бачать, що ми повинні там залишатися, незважаючи на те, що Росія зруйнувала все місто. Війська допомагали дітям, мирним жителям виїжджати з міста – і до сьогоднішнього дня люди виїжджали з Бахмута. Ми всім допомагали»,- додав Володимир Зеленський.

Читайте також:

  • Фотографи Констянтин та Влада Ліберови опублікували останній фоторепортаж з полеглим Героєм України «Да Вінчі», який загинув у боях за Бахмут.
  • Нині на Донбасі триває одна з найважчих битв, болісна і важка. Відтак, український президент відзначив військових, які боронять регіон, в тому числі й волинян.

Можливо зацікавить