Зеленський пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні України з Білоруссю

Зеленський пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні України з Білоруссю

Президент України Володимир Зеленський запропонував розмістити місію міжнародних спостерігачів на кордоні України з Білоруссю.

Про це він заявив під час свого виступу на саміті G7 у вівторок, 11 жовтня.

«Сьогодні 28 пусків ракет лише за цей ранок і 84 ракети за вчора. Росія - це ворог не тільки України. Росія хоче спровокувати хаос і вона використовує усе: від ракетних ударів до захоплення атомних станцій. Ми повинні все це зупинити», - звернувся він до присутніх.

З його слів, подолати цю загрозу можна завдяки «формулі миру».

« І зараз реагуючи на російський терор превдореферендуми і спробу анексії ми можемо застосувати формулу миру щоб не залишити державі-терористу жодного шансу. Перше - повітряний щит для України: системи ППО та достатню кількість ракет до них. Другий пункт - територіальна цілісність України. І третій пункт - покарання. Бо хто почав збройну агресію, той - міжнародний злочинець», - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що мир можливий тоді, коли є мир з усіма сусідами. А територію Білорусі використовують для ракетних ударів і Білорусь намагаються втягнути у цю війну.  Тож він пропонує залучити міжнародні інституції, щоб цього не допустити.

«А Білорусь звинувачує нас, що ми збирались зробити удар по цій країні. Опосередковано вона вже втягнена і тепер цю країну хочуть втягнути безпосередньо. Україна не планує військових заходів проти білорусів і щоб повністю зняти цю провокацію і припущення, ми пропонуємо своє рішення: на кордоні України та Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації», - додав він.

Можливо зацікавить