Зеленський відреагував на обшуки у посадовців та звільнення керівників митниці

Зеленський відреагував на обшуки у посадовців та звільнення керівників митниці

Український президент заявив про плідний день у протистоянні тим, хто намагався послаблювати Україну. Саме так він відреагував на обшуки у топпосадовців та звільнення керівництва митниці. 

Відповідну заяву Володимир Зеленський зробив під час свого традиційного вечірнього звернення

Президент подякував правоохоронцям, які «продемонстрували силу права і держави» та висловив вдячність уряду за оперативне кадрове реагування.

«Зокрема, сьогодні було звільнено керівників митниці. Щодо частини цих звільнених розпочато дисциплінарні провадження. На жаль, у деяких сферах тільки так можна гарантувати законність – змінюючи керівників разом із впровадженням інституційних змін. Змінюючи настільки, наскільки необхідно, щоб врешті люди не бруднилися на посадах», - сказав президент.

Не обійшов увагою Володимир Зеленський  обшуки, проведені СБУ, ДБР, Бюро економічної безпеки та прокуратурою в межах відкритих кримінальних проваджень у різних регіонах.

«Я не хочу давати політичних оцінок, які можуть бути використані цими особами в інтересах свого захисту, але я бачу з реакції в суспільстві, що люди підтримують дії правоохоронців. Рух до справедливості відчувається. І справедливість буде забезпечена», - запевнив Зеленський.

Президент  наголосив на важливості «чистоти процесів» у структурах Міністерства оборони і загалом Сил оборони.

«Будь-яке внутрішнє постачання, будь-які закупівлі – все має бути абсолютно таким же чистим і чесним, як зовнішнє постачання для нашої оборони. Хто цьому заважатиме – той не залишиться у відповідних структурах», - запевнив президент Зеленський.

Читати також:

  • Український президент вкотре нагадав, що будь-який виїзд за кордон чиновників та депутатів має бути згідно з відповідним рішенням РНБО. Саме так президент відреагував на «відрядження» нардепа Миколи Тищенка до Таїланду.
  • Український президент розповів про ситуацію на фронті. За його словами, вона залишається дуже складною, зокрема під Бахмутом і Вугледаром Донецької області, де йде не просто штурм.

Можливо зацікавить