Зеленський заявив, що кожний напрямок фронту перебуває під контролем

Зеленський заявив, що кожний напрямок фронту перебуває під контролем

Президент Володимир Зеленський повідомив, що  наразі кожен фронтовий напрямок вдасться тримати під контролем. Окрім цього, він відреагував на російські обстріли прифронтових міст і сіл.

Про це глава держави розповів під час відеозвернення 1 березня.

  За словами президента, він провів довгий, детальний селектор з усіма, хто керує різними напрямами захисту держави. Йдеться про військових, СБУ, ГУР, зовнішню розвідку, МВС, інших урядовців та Офіс президента.

«Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем. "Хортиця", "Таврія", "Одеса", "Північ" – були доповіді щодо ситуації за добу», – сказав президент.

Також він розповів, що відбувається на прифронтових територія – тих міста і районах, які щодня й щоночі зазнають російських обстрілів. 

«Нікополь та інші громади Дніпропетровської області, Запоріжжя, Херсон і область, прифронтова частина Донбасу, Харків і область, Сумщина, Чернігівщина. Зараз на більшій частині території нашої країни, де вдалося дати відносну безпеку життя, може не відчуватися, яким є життя тих наших людей, хто у прикордонних районах із Росією, хто на півдні нашої держави. Там, де обстріли. Там, де люди хоч і не на фронті, але все ж таки безпосередньо на війні. Там, де Росія постійно намагається знищити все, що є в людей. Постійно – і це без перебільшення», – розповів Зеленський.

 Володимир Зеленський анонсував повернення безпеки до прифронтових зон разом із контрнаступом ЗСУ.

«Коли ми готуємо активні дії наших військових, усіх наших Сил оборони й безпеки, ми маємо на увазі й те, що такі активні дії поступово повертатимуть безпеку тим, хто зараз у прифронтовій зоні», – сказав президент.

Читайте також:

  • На Донбасі, зокрема на Бахмутському напрямку, ситуація стає дедалі складнішою. З такою інформацією виступив президент Зеленський.
  • Ще до повномасштабного вторгнення Росії, Україна просила партнерів налагодити контакт для перемовин з Кремлем, але не зараз. Про це заявив президент Зеленський.

Можливо зацікавить