Згоріло все: що кажуть продавці про наслідки пожежі на Старому ринку Луцька

Згоріло все: що кажуть продавці про наслідки пожежі на Старому ринку Луцька

Вночі 15 грудня у Луцьку загорівся торговий павільйон Центрального ринку. На час прибуття рятувальників вогонь вже охопив покрівлю будівлі та поширився внутрішнім приміщенням. Займання гасили понад тридцять пожежників і 9 одиниць техніки впродовж майже півтори години. 

Причину пожежі досі встановити не можуть. Про неї лише здогадуються підприємці, які замість своїх прилавків вранці побачили згарище. Повідомляє 12 канал.

За словами керуючої Центральним ринком Наталія Антоненко, пожежу побачили на камерах відеоспостереження і відразу викликали рятувальників, які оперативно відсікли пожежу від інших приміщень, аби вогонь не поширювався далі. Проте будівля вигоріла ущент.

На ранок продавці, як завжди прийшли на роботу, однак побачили, що від чотирьохсот квадратних метрів приміщення залишилися лише руїни. Вогонь знищив абсолютне все. На щастя, постраждалих немає. Утім, кажуть підприємці, немає більше і товару. 

«Все накрилося мідним тазом. Все згоріло. Там і ковбаса була, і масло, і сири...», - каже продавчиня Наталія.

Дивиться на згарище і Микола. Каже, торгував не у самому павільйоні, а відразу під його стінами. Чи вцілів його товар чоловік не знає: «Нас туди не пускають. Он стоїть охорона».

Про причини займання торговці не на камеру кажуть, що вчора в павільйоні встановлювали нову систему опалення. 

«Вона ще не була підключена, але її хотіли поставити, підключити уже», - каже продавець Микола.

В адміністрації ринку причини займання не коментують, чекають офіційних висновків експертизи. На місці працюють рятувальники та слідчі. Кажуть, аби з'ясувати причину пожежі знадобиться не один день. Разом із тим, оцінюватимуть і завдані збитки.

«Зараз проводиться робота якраз по встановленню цього обладнання, продуктів харчування, майна, всього, що було знищено у людей. За результатом оцінки знищених товарів, буде встановлена сума матеріальних збитків завданих пожежею», - каже начальник луцького районного управління ДСНС Руслан Безека.

Загалом підприємці, які за цю ніч втратили увесь бізнес, не знають що робити далі.

«Все було нормально. А що трапилося... Будемо бачити, що скаже комісія. Шкода звичайно товар, тому що кошти вклали», - каже продавчиня Наталія.

Нагадаємо, раніше ми публікували думки місцевих підприємців стосовно пожежі.

Як після пожежі виглядає Старий ринок у Луцьку можна переглянути за посиланням.

Можливо зацікавить