Житель Волині відзначив 90-річний ювілей

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей

17 січня зустрів свій 90-літній ювілей житель селища Шацьк Георгій Якович Терета.

Про це пише Район.Шацьк.

Таку подію можна назвати грандіозною не лише в житті іменинника, а й рідних йому людей. Тож привітати ювіляра з поважною датою та побажати усіх земних благ зібралася велика дружна родина, близькі та знайомі, представники АТ  «Укртелеком», якому у свій час віддав майже 40 років життя. Всі ці люди вкотре нагадали Георгію Яковичу, що люблять його та цінують як доброзичливу, щиру, людину та невтомного трудівника.

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей
Нелегке життя випало на долю чоловіка. Народився та зростав він у простій селянській сім’ї Катерини та Якова Терет, де окрім нього було ще двоє дітей. Батьки займалися сільськогосподарською працею та змалку привчали до неї синів. Так велося в родині з діда-прадіда, які славилися у селі знатними господарями.

 Життя мирних шачан назавжди змінила Друга світова війна. Змінилося воно і для Юрія, адже у 1944 році пішов на фронт і  не повернувся батько. Аби підтримати матір та допомогти їй звести кінці з кінцями, разом зі старшим братом взявся виконувати усю роботу по господарству. Годі й розповідати скільки біди довелося пережити в ті страшні часи.

Не менш важкою була й професійна діяльність монтера та кабельника, яку Георгій Якович розпочав по закінченню строкової служби в армії. Адже у роки післявоєнної розрухи вперше встановлювали не лише лінії електропередач, а й радіо та телефонного зв’язку. Люди тоді навіть боялися звуків радіоприймачів і це створювало ще й психологічні труднощі у роботі.

Хоч працювати доводилося не лише у межах свого селища, а й на території багатьох районів Волинської області, і здебільшого понад нормований робочий час, без перерв на обід та відпочинок,  про інше життя і не мріяв.

 

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей
Має Георгій Терета чималі «здобутки» і на сімейній ниві. Разом із дружиною Тетяною, яка на превеликий жаль, вже давно відійшла у вічність, виростили та виховали синів Миколу, Віктора, Василя. Окрім них дарують турботу, любов і тепло онуки та правнуки. Тож є кому прийти на допомогу, потішити та розрадити, хоч, не зважаючи на пережите, чоловік не втрачає оптимізму та віри в усе найкраще.

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей

Про події, що відбуваються не лише на Україні, а й у всьому світі, дізнається завдяки телебаченню та пресі. З нетерпінням чекає Георгій Якович перемоги та миру на своїй Батьківщині.

Поки хоч якось дає собі раду – не бажає залишати рідну домівку, адже саме тут минали один за одним його дев’яносто років. Тут господареві додають наснаги рідні стіни та природа навкруги, а домашні клопоти допомагають із користю провести кожен новий день.

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей

 Пан Юрій поділився секретом свого довголіття:

 

«Довге життя людині дається від Бога, проте, щоб добре почуватися та якнайдовше залишатися на цій землі, слід любити усе живе навкруги та справу, якою займаєшся; багато рухатися, працювати та не робити нікому зла», – розповідає шачанин.

Житель Волині відзначив 90-річний ювілей

Читайте також:

Можливо зацікавить