«Зливала» дані про переміщення ЗСУ: на Рівненщині викрили ще одну прихильницю «руського міра»

«Зливала» дані про переміщення ЗСУ: на Рівненщині викрили ще одну прихильницю «руського міра»

СБУ викрила на Рівненщині жительку міста Сарни, яка фотографувала військову техніку та українських військових на вулицях міста і передавала ці дані російській фсб. Жінка, є громадянкою росії, але багато років проживає у Рівненській області. Також прихильниця «руського міра» заперечувала обстріли армією рф мирного населення України.

Зловмисниці вже повідомили про підозру, інформує пресслужба Рівненськї обласної прокуратури.

«Використовуючи програму для миттєвого обміну текстовими повідомленнями WhatsApp, підозрювана надсилала ці фото із коментарем щодо напрямку руху Збройних Сил України на даний час невстановленим особам, таким чином поширюючи інформацію про рух ЗСУ, з можливістю їх ідентифікації на місцевості», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, сповідуючи проросійські погляди та неприязнь до держави Україна, жінка заперечувала обстріли армією рф мирного населення та підтримувала так званої «спецоперацію». 

Жительці Сарн оголосили про підозру у поширенні інформації про рух Збройних Сил України, а також у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії росії. 

Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, ввечері 29 серпня окупанти випустили 4 ракети по військовому обʼєкту, до того ж постраждали понад 30 житлових будинків.

Можливо зацікавить