На Волині зафіксували випадок африканської чуми свиней: на території введено карантин

На Волині зафіксували випадок африканської чуми свиней: на території введено карантин

На Волині зафіксували черговий випадок африканської чуми свиней. У Сьомаківському лісництві Ковельського району в урочищі «Зінькова» виявили загиблу дику свиню.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Географічне положення місця, де було підтверджено спалах АЧС – Волинська область, Ковельський район, Сьомаківське лісництво, квартал 26, відділ 2, урочище «Зінькова».

Відібрані проби біоматеріалу від загиблої дикої свині перевірили фахівці Волинської міжрегіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – у суботу, 27 квітня 2023 року та було встановлено діагноз на АЧС.

«Після проведення розтину труп тварини захоронено. Проведено вимушену дезінфекцію місця загибелі тварини. Організовано план заходів з локалізації та ліквідації спалаху захворювання африканської чуми серед диких свиней та посилення заходів з недопущення розповсюдження захворювання на території Ковельського району. На зазначеній території введено карантин», – коментують в держпродспоживслужбі області.

Звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 001629п.м./23.

В осередку спалаху АЧС працює протиепізоотична комісія. Вживають заходів з локалізації та недопущення поширення збудника.

Читайте також:

Мобілізація в Україні: які хвороби звільняють від служби навіть в період воєнного стану

• Уперше за три роки: на Волині у підлітка виявили кір

Лікар виписав додому помирати, а він на ноги поставив: 91-річний фельдшер з Волині понад сорок років лікує односельців

Можливо зацікавить