Звільнена з полону волинська прикордонниця повернулася на службу

Звільнена з полону волинська прикордонниця повернулася на службу

Прикордонниця з Волині Аліна Паніна повернулася на службу. У жовтні дівчину звільнили з російського полону, де вона перебувала п'ять місяців.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

В полоні досі залишається чоловік Аліни, який теж служив у Держприкордонслужбі.

Нині, після реабілітації та відновлення, жінка служить на одному з пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Звільнена з полону волинська прикордонниця повернулася на службу

Ранок повномасштабного вторгнення кінологиня зустріла у Маріупольському морському торговельному порту. Там, разом зі своєю чотирилапою помічницею «Сонею», вона здійснювала огляд морських суден. Потім була оборона заводу «Азовмаш», тиждень під постійними обстрілами на «Азовсталі», далі – полон. До рук окупантів Аліна потрапила з двома службовими собаками.

«Соня» та «Джессі» були з прикордонницею на «Азовсталі», разом пройшли через надскладні випробування, підтримували та оберігали. На жаль, з полону Аліна повернулася без службових собак, їх окупанти дівчині не віддали.І ось, після тривалої реабілітації й відновлення, прикордонниця повернулася на рідну Волинь та продовжує службу на українсько-польському кордоні. Аби підтримати Аліну, друзі подарували їй спанієля, як дві краплі води схожого на «Соню». Зараз собака призвичаюється до нової напарниці. Разом постійно тренуються та вчаться працювати у тандемі.

Звільнена з полону волинська прикордонниця повернулася на службу

Аліна дуже сумує за своїми чотирилапими пухнастиками та вірить, що обов’язково з ними зустрінеться. А поки переглядає архівні світлини й відео з «Сонею» та «Джессі» і усіляко намагається їх повернути. Нагадує про чотирилапих і зображення дівчини з собакою на стінописі у сквері її рідного міста. Цей сюжет художники присвятили Аліні. Про нього дівчина дізналася випадково від друзів. А відкриття муралу відбулося в день звільнення Паніної з полону. Щоправда про те, що цього дня прикордонниця повернеться на рідну землю ніхто з організаторів і гадки не мав.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що трьох волинянок, яких Україна звільнила з полону серед 108 жінок, нагородили державними нагородами «За мужність». Ексвійськовополонена з Волині, 25-річна Аліна Паніна, поділилися спогадами про те, як жінки непритомніли від голоду під час виконання 15-хвилинних щоденних вправ під час перебування в полоні.

Читайте також:

Можливо зацікавить