Звинувачував українців в обстрілах Кременчука: у Луцьку призначили рік тюрми переселенцю за наклепи на ЗСУ

Звинувачував українців в обстрілах Кременчука: у Луцьку призначили рік тюрми переселенцю за наклепи на ЗСУ

Луцький суд призначив рік ув'язнення 55-річному переселенцю з Маріуполя, який виправдовував російську агресію в Україні. Як встановили правоохоронці, Анатолій Вепринцев звинувачував Збройні сили у обстрілах українських міст, тим самим, повторюючи популярні тези російської пропаганди.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, чоловік часто висловлювався на підтримку Росії під час розмов зі знайомими по телефону, - пише Zaxid.net.

Зокрема, 27 червня минулого року він обговорював зі знайомою російський ракетний обстріл торгового центру в Кременчуці, внаслідок якого загинула 21 людина.

«Сьогодні, бачиш, в торговий центр в Кременчуг був приліт. Всі говорять на Росію [...] Але не факт, що це була Росія, знаючи бл*** цю грьобану Україну. Ти в курсі, що обстріл Маріуполя в 2015 році – це були ЗСУ?» – запитував чоловік свою знайому.

Подібні наративи російської пропаганди він висловлював і у інших розмовах.

У серпні в тимчасовому помешканні чоловіка провели обшук правоохоронці. Вони вилучили незаконно придбані боєприпаси. Йдеться про 80 патронів, гранату Ф-1, а також ніж, який підпадає під холодну зброю. Чоловікові вручили підозри за одразу трьома статтями.

В березні 2023 року чоловік уклав з прокуратурою угоду про визнання винуватості. Суддя цю угоду затвердив. Відтак Анатолію Вепринцеву призначили сумарно рік ув'язнення. Термін відбування покарання рахуватимуть від 9 серпня, з дня затримання. Відомо, що на час розслідування чоловік перебував у СІЗО.

Також суд постановив знищити знайдені у чоловіка боєприпаси та прапор Росії. За проведені експертизи зловмисник повинен заплатити 50,5 тис. грн. Вирок наразі не набрав законної сили, сторони ще можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Читайте також:

Можливо зацікавить