З’явилися перші результати розслідування масового занедужання дітей в луцькій школі

З’явилися перші результати розслідування масового занедужання дітей в луцькій школі

З’явилися перші результати розслідування масового отруєння в луцькому ліцеї №22. З'ясувалося, що причиною поганого самопочуття дітей стала ротавірусна інфекція.

Про це повідомили у Волинському лабораторному центрі контролю та профілактики хвороб. Медики зазначали, що епідрозслідування триває і вже з’явилися перші результати.

Минулого тижня учні навчального закладу почали масово скаржитись на погане самопочуття. У всіх єдиний симптом - нудота. Тоді учнів відправили на дистанційне навчання.

З’ясували, що причиною занедужання школярів стала ротавірусна інфекція. Це одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є ротавірус людини. Здебільшого захворювання виникає в холодну пору року, переважно з листопада до квітня.

Передавання відбувається контактно-побутовим шляхом — під час контакту з поверхнями чи предметами, що могли бути забруднені фекаліями, як-то іграшки, меблі, одяг, підлога, або під час вживання в їжу інфікованих продуктів харчування.

Медики повідомили, що наразі відомо про 16 хворих, це учні Луцького ліцею № 22. Хворі скаржилися на загальну слабість,  порушення травлення (нудота, блювота, рідше - діарея, незначне підвищення температури тіла). Захворювання протікають в середній та легкій формі важкості. Лише одна дитина госпіталізована, всі решта лікуються амбулаторно під наглядом лікаря. 

Читайте також: 

  • Попри те, що більшість шкіл Луцька перейшли на змішану форму навчання, їдальні працюють за звичним графіком. Тільки тепер працівникам Луцького комбінату шкільного харчування доводиться щодня готувати на десять тисяч порцій менше. 
  • На Волині після зимових канікул школярі повертаються до навчання. Більшість старшокласників продовжують працювати у змішаній формі.
  • Майже щодня рятувальники повідомляють про підтоплення підвалів у дитячих садочках і школах на Волині. Підвальні приміщення використовуються закладами у якості сховищ під час повітряної тривоги.
  • У школах та дитячих садочках Луцька з нового року зросте вартість харчування дітей. Гарячі обіди подорожчають на п'ять гривень та становитимуть 40 гривень за порцію.

Можливо зацікавить