«Барви Великодня»: у музеї Волинської ікони показали унікальну виставку

«Барви Великодня»: у музеї Волинської ікони показали унікальну виставку

4 квітня у музеї Волинської ікони презентували виставку «Барви Великодня». Це спільний проєкт музею Волинської ікони, відділу етнографії і народних промислів Волинського краєзнавчого музею та Технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету.  

Модерувала захід завідувачка музею Тетяна Єлісєєва

«Це уже наша шоста виставка, яка поєднує у собі давні традиції. Тут представлені рушники з Волинського краєзнавчого музею, писанки відомих митців, а саме Софії Пасюк, Володимира Хижинського, Людмили Манько, Олени Романюк, Руслани Войтович, Ірини Семеренко та інших. Зали нашого музею завжди відкриті і для творчої молоді, тому тут є і вироби студентів», - каже пані Тетяна.  

  

Відвідали виставку культурознавці, викладачі, студенти коледжу, а також ініціатори та спонсори проєкту.  

«Сьогодні кожен із нас за перемогу бореться на своєму фронті. І від того, що у нас відбуваються такі заходи, від того, що ми всі так активно працюємо у своїй галузі, перемога буде неодміно за нами. Цьогоріч музею виповнюється 30 років. Приходити сюди завжди цікаво, адже кожна виставка насправді є унікальною. Величезним виховним моментом є те, що учасниками теперішнього дійства стали студенти коледжу, які долучаються до українських звичаїв та традицій», - сказав Юрій Поліщук, перший заступник голови обласної ради. 

«Культура та освіта відіграють важливу роль у формувані сильної нації, що ми й довели. Це дуже добре, що ми разом з музеєм Волинської ікони, Волинським центром зайнятості проводимо ці виставки, які показують автентичність та наш український дух», - поділився Олег Герасимчук, директор технічного фахового коледжу ЛНТУ. 

«Ми намагаємося максимально підійти з економічної точки зору до створення різноманітних виробів. Вони створенні з вторсировини, тобто з того, що вже могло не використовуватися. Але наші майстри та діти намагаються використовувати все до останнього клаптика», -  розповіла Олеся Доценко, майстер виробничого навчання. 

Також пані Олеся додала, що значна частина виробів була створена для благодійності. Усі виручені кошти підуть на «пташку» для наших військових. 

Після відкриття виставки майстри виробничого навчання ЛНТУ разом зі студентами провели для відвідувачів невеличкий майстер-клас щодо оформлення великоднього кошика. 

Дизайн вибрали простий, щоб його зміг повторити кожен. 

На завершення заходу його організатори анонсували, що 6 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Великоднє видиво». На ній представлять твори декоративно-прикладного мистецтва Волинського обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецва України. 

Авторка - Іванна Редчук

Читайте також: 

Можливо зацікавить