Білоруські військові покращують навички оборони, проте не готові до наступу, - «Беларускі Гаюн»

Білоруські військові покращують навички оборони, проте не готові до наступу, - «Беларускі Гаюн»

Збройні сили Білорусі під час тривалих навчань покращують навички, проте вони все ще не готові до наступу через відсутність реального бойового досвіду.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Йдеться про те, що навчання в Білорусі продовжено як мінімум до 6 березня. Про що свідчать графіки проведення навчань на білоруських полігонах. Зазначається, що 25-26 лютого стали вихідними для деяких полігонів, проте інші, на яких сконцентровані ЗС РФ, як-от «Осиповичський», «Доманово», «Лепельський», «Обуз-Леснівський», продовжують працювати без перерви.

Так, на білоруських полігонах знову продовжили спільні навчання з російськими військовими. Вони безперервно тривають уже 44 тижні - з 29 квітня 2022 року.

Тепер росіяни та білоруси будуть разом тренуватися щонайменше до перших днів березня: їхні навчання на різних полігонах продовжили до 3-6 березня.

«ЗС РБ покращують навички, стають більш підготовленими до оборони, але як і раніше, вони не готові до наступальних дій через відсутність реального бойового досвіду», - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Можливо зацікавить