«Будемо економити завжди і на всьому»: у волинському виші викладачам зменшать зарплату на період канікул

 «Будемо економити завжди і на всьому»: у волинському виші викладачам зменшать зарплату на період канікул

У Волинському національному університеті новий навчальний семестр розпочнуть 20 лютого. 

Як стало відомо журналістам сайту новин «Конкурент», у навчальному закладі наступні півтора місяця суттєво економитимуть на опаленні, адже оплату комунальних послуг університету профінансували на 50% менше. Крім того, на період тривалих канікул працівникам університету скоротять зарплатню. Так, викладачі та інші працівники в цей час отримуватимуть тільки дві третини своєї звичної зарплатні. Все через зменшення на 20 мільйонів гривень лімітів фінансування навчального закладу. 

У коментарі журналістам ректор навчального закладу Анатолій Цьось пояснив, що рік видався непростим для університету. Але запевнив, що з 20 лютого викладачі та студенти повернуться до очного навчання у теплі аудиторії, а працівникам повернуть їх повну зарплатню. 

 «Університет буде економити завжди і на всьому, що можна. Бо в умовах воєнного стану ми розуміємо, і це правильно, що основні ресурси держави ідуть на забезпечення перемоги і військову справу. Тому ми будемо економити, але ця економія не буде заважати якісно проводити навчальний процес. У мене ще нема лімітної довідки, але я думаю, що оплата комунальних послуг точно не буде профінансована більше, ніж торік. Тому зараз канікулярний період до 20 лютого, і звичайно, що в цей період ми зменшимо температурний режим в корпусах і аудиторіях, щоб економити», – каже він.

 «Будемо економити завжди і на всьому»: у волинському виші викладачам зменшать зарплату на період канікул

Стосовно скорочення оплати праці викладачам він пояснив, що обсяг роботи на період канікул також зменшується. 

«На цей період викладачі переводяться на меншу тривалість робочого дня, і відповідно, буде певна корекція  оплати праці. Але тільки на період канікул. Це зумовлено в першу чергу економією фондів. Щоб зекономити гроші – треба платити викладачам, і не тільки викладачам, відповідно до того часу, скільки вони працюють», – говорить Анатолій Цьось. 

Він каже, що попередній рік був важким в умовах війни. Однак, у новому році усі сподіваються на перемогу, аби надалі працювати над розвитком країни. 

Читайте також:

  • На Волинь із робочим візитом приїхав міністр освіта і науки України Сергій Шкарлет. Він зробив перевірку закладів освіти у Луцьку, відвідавши два виші, заклади професійно-технічної і дошкільної освіти.
  • Студенти та викладачі Волинського національного університету імені Лесі Українки взяли участь в благодійному забігу на підтримку випускників, які в лавах полку «Азов» захищали Україну та потрапили у російський полон.

Можливо зацікавить