День пам'яті мучеників Тимофія і Маври: що це за свято та що не можна робити

День пам'яті мучеників Тимофія і Маври: що це за свято та що не можна робити

16 травня в церковному календарі – день пам’яті великомучеників Маври і Тимофія. У народі свято називали розсадницею, і Маврою молочницею.

Мученики Тимофій і Мавра. Вони були подружжям в III столітті, сповідували християнство, за що і постраждали за часів правління імператора Діоклетіана.

16 травня господині висаджували розсаду капусти та засівали ділянки насінням інших овочів. Важливо знати, перед тим, як саджати розсаду обов'язково окропляли святою водою, яка захищає рослини від ненажерливих гусениць та попелиці.

Що не можна робити 16 травня

Сваритися, з'ясовувати стосунки зі своєю другою половинкою.Ревнувати один одного. Вважалося: як проведеш цей час, так і проживеш весь наступний рік.Сумувати, згадувати про щось погане.Займатися ремонтними роботами, пов'язаними з будівництвом будинку, облаштуванням житла. Вірили, що будівництво або ремонт завершаться невдачею.Купувати, дарувати, приймати в дар носові хустки. Після цього можна важко і надовго захворіти.Проливати молоко. Вірили, що можна очікувати сімейних негараздів.

Яке свято в календарі, хто святкує День ангела 16 травня

16 травня, 2023 року відзначається Міжнародний день світла, Міжнародний день мирного співіснування, День любові до дерев, День біографа.

Свої іменини 16 травня святкують - Уляна, Юліана, Миколай, Павло, Петро, Тимофій.

Читайте також: